Tiimeissä on kehityksen ydin

Helmikuussa PayiQ:n toimitusjohtajan tehtävään siirtyneellä Pirkka Lankisella on vahva IT-alan tausta kansainvälisessä yrityksessä:

”Tein nuorena poikana ison valinnan hankinko mopon vai tietokoneen. Valitsin Commodore 64:n.”

Mikä työtehtäväsi?

”Aloitin helmikuussa PayiQ:ssa toimitusjohtajan tehtävässä. Yritys kehittää palkittua käyttäjätilipohjaista PayiQ TaaS® Ticketing as a Service -alustaa. Se tarjoaa kaupungeille, liikenneoperaattoreille sekä tapahtumajärjestäjille mahdollisuuden sekä myydä että validoida lippuja mobiililaitteilla.

Tulevaisuuden tavoitteita ovat mm. käyttömahdollisuuksien lisääminen ja yrityksen kansainvälistyminen.”

Millaisissa tehtävissä olet ollut urasi aikana?

”Valmistumiseni Turun yliopistosta osui 1990-luvun lamaan. Pääsin yliopistoon tutkimusassistentin tehtäviin ja puolen vuoden jälkeen siirryin Siemens Nixdorfille ohjelmointitöihin. Vuonna 1995 olin parisen vuotta Turun Oppimiskeskuksessa opettajana. Se oli erittäin opettavaista aikaa. Yliopistolla oppilaita saattoi olla kerralla parikin sataa.
Tämän jälkeen vierähti Bentley Systemsin palveluksessa lähes 22 vuotta. Asuimmekin perheen kanssa muutaman vuoden Philadelphiassa, mutta mm. lasten koulunkäynnin kannalta katsoimme parhaimmaksi palata takaisin Suomeen. 2010-luku kului pitkälti kansainvälisissä IT-projekteissa ja asiakastapaamisissa Chicagosta Borneoon.

Monipuolinen tekninen puoli oli työssä kiinnostavaa. Työ oli sikäli haastavaa, että yhtään projektin jäsentä ei koskaan ollut samalla paikkakunnalla. Kaipasin vuorovaikusta ja siirryin nykyiseen työpaikkaan 2019.

Palkitsevinta on, kun saa tiimin tekemään yhdessä enemmän kuin yksilöinä. Minulle on tärkeää helpottaa ihmisten elämää sovelluksilla, tukea työlläni älykkään kaupungin toteutumista ja siten edistää vihreitä arvoja.”

Mitä teet vapaa-aikana?

”Lapset ovat lähteneet jo opiskelemaan, mutta 12-vuotias koira pitää liikkeessä. Luen kirjoja ja kuuntelen podcasteja, kuntoilen ja viihdyn mökillä Piikkiössä. Harkitsen veneen vuokraamista kesäksi, ja jos korona hellittää, olisi lavatansseihinkin mukava päästä.”

Motto

Mens sana in corpore sano

Terve sielu terveessä ruumiissa

Artikkeli on alun perin julkaistu Turun kauppakamarilehdessä 2/2021