Päästöt alas ja vienti ylös

Keskuskauppakamari vaatii määrätietoisia toimia Suomen vihreän viennin edistämiseksi. Erityisesti liikennesektori on massiivisten päästövähennysten edessä. Digi- ja puhtaiden teknologioiden ratkaisuilla on mahdollista saada päästöt alas ja vihreä vienti ylös. Suurempi siivu uusista markkinoista tarkoittaa myös taloudellisen voiton kotiuttamista Suomeen ja uutta imua investoinneille.

”Euroopan unionin ilmastotavoitteet vaativat ratkaisuja. Puhtaat teknologiat ja datan hyödyntäminen ovat tässä isossa roolissa. Toimiva kotimarkkina ja eri toimijoiden yhteistyö luo raamin sille, että liikennealan yritysvetoisia kasvuekosysteemejä voidaan vauhdittaa”, toteaa Keskuskauppakamarin johtava liikenne- ja elinkeinopolitiikan asiantuntija Päivi Wood.

Lue lisää Keskuskauppakamarin nettisivuilta