Spottivalossa: Metallityö Kanerva Oy

Somerolla toimiva Metallityö Kanerva aloitti taipaleensa vuonna 1983 toiminimellä ja myöhemmin vuonna 2017 toiminimestä kehittyi osakeyhtiö. Yritys on erikoistunut teräs- ja metallirakenteiden suunnitteluun ja valmistukseen sekä toimii alihankkijana alalla. Omina tuotteinaan yritys tuottaa pintakäsittelylaitoksille ripustustyökaluja.

”Ohutlevymankelointi on ehkä se isoin alihankinta osa-alue, jota teemme eniten”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Olli Kanerva yrityksen toiminnasta.

Metallityö Kanervan nykyisenä toimitusjohtajana toimiva Olli Kanerva aloitti yrityksessä tuotannon työntekijänä jo vuonna 2007 ja on siitä siirtynyt vuosien saatossa nykyiseen pestiinsä.  Kanerva kertoo olleensa yrityksessä kesätöissä useamman vuoden ajan ennen kuin aloitti vakituisena työntekijänä. Toimitusjohtajan rooliin siirtymisen Kanerva kuvailee tapahtuneen entisen toimitusjohtajan, Kanervan isän opetuksessa.

”Oli suht helppoa siirtyä jatkamaan yritystä. Ja vastuunsiirtoa tehtiin minun suuntaani pikkuhiljaa vuosien saatossa,” naurahtaa Kanerva.

Jo kolme vuosikymmentä metallialalla toiminut Metallityö Kanerva pitää menestystekijöinään pienen firman joustavuutta ja hyvää yhteishenkeä. Kivijalkanaan yritys pitää pitkäaikaisia asiakassuhteitaan, vaikka totta kai hakeekin tuleville vuosille vakaata kasvuliikettä.

”Varsinais-Suomen alue on kyllä ollut hyvä yritykselle. Hyvät ja kattavat yhteistyökumppanit ovat aina löytyneet läheltä. Vaikka asiakkaita on ympäri Suomen, on täällä hyvä ollut olla,” pohtii Kanerva.

Haastattelun lopuksi Kanerva toivottaa muille kauppakamarin yrityksille menestystä tuleviin haasteisiin.

Lue lisää yrityksen nettisivuilta