Valiokuntien yhteistilaisuus: AI & VR – tekoälyä bisnekseen

Kauppakamarin valiokuntien yhteistilaisuudet jatkuvat syksyllä! Keskiviikkona 17.10. klo 14-16 tapaamme Turun Messukeskuksessa, aiheena tuolloin ”AI & VR – tekoälyä bisnekseen”. Käsittelemme uusimpia esimerkkejä tekoälyn hyödyntämisestä liiketoiminnan eri alueilla ja aloilla.

Tilaisuuden ohjelma

13.30 Kahvitarjoilu

14.00 Tervetuloa, Kaisa Leiwo, Turun kauppakamari

14.10 Mikä tekoäly – ja miten yritykseni hyötyy siitä? Michael Lindholm, V-S tekoälyverkoston  vetäjä Turku Science Park Oy

Tekoäly on ratkaisevassa roolissa yritysten kilpailukyvyn säilyttämisen kannalta. Tekoälyyn investoidaan suuria summia ja kilpailu parhaista tekoälyratkaisuista on kova. Missä mennään ja mihin ollaan menossa ja millaisilla ratkaisuilla päästään eteenpäin?

14.40 Käytännön esimerkkejä tekoälystä liiketoiminnassa, Robert Talling, Buxio

Åbo Akademissa tietotekniikan opintojaan viimeistelevä Robert Talling kertoo yritysprojektista, jossa hyödynnettiin AI-menetelmiä parantamaan modernin viemärisaneerauksen laadunvalvontaa ja -ohjausta.  Projekti toteutettiin osana yliopiston projektikurssia, mutta jatkokehitystä tehdään parhaillaan yhteistyössä yrityksen kanssa työnimikkeellä Buxio.

15.10 Virtuaalitodellisuus & lisätty todellisuus – käytännön toteutuksia eri toimialoilla, Sami Tammio, ADE Oy

ADE Oy:n myyntijohtaja Sami Tammio kertoo käytännön esimerkkien avulla, miten eri toimialan yritykset ovat hyödyntäneet virtuaalitodellisuutta. ADE Oy:n kehittämiä VR-toteutuksia käytetään esimerkiksi, työ- ja turvallisuuskoulutuksissa, rakennus- ja tuotannon suunnittelussa, myynnin työkaluna sekä terveydenhuollossa.

15.30 Kansainvälinen katsaus tekoälyn kehitykseen SHIFTin silmin, Mari Männistö, SHIFT Business Festival

SHIFTin CEO Mari Männistö jakaa parhaat opit kansainvälisiltä tekoälyn huippututkijoilta, jotka olivat puhumassa SHIFT Business Festivalilla toukokuussa 2018. Luvassa ajatuksia mm. tekoälyn ja ihmiskunnan tulevaisuuden huippututkija Nick Bostromilta sekä algoritmiaktivisti Cathy O’Neililtä. Lisäksi luvassa paljastuksia SHIFTin tulevaisuudesta ja työstä tekoälyn saralla.

15.50-16.00 Keskustelu ja tilaisuuden päätös

Tarkemmat tiedot