Arvonlisäverotuksen peruskurssi

Kaipaatko täydennystä ja varmuutta arvonlisäverotuksen perustietoihin ja –taitoihin? Tai onko aika kerrata ja päivittää tiedot ajan tasalle? Koulutuksessa käydään läpi arvonlisäverotuksen perusteet kattavasti ja esimerkkejä hyödyntäen, niin myynnin kuin ostojenkin näkökulmasta. Saat tietoa myös mm. arvonlisäverotukseen liittyvistä menettelyistä, ilmoittelusta sekä kansainvälisten tilanteiden arvonlisäverotuksesta ja tulossa olevista muutoksista. Mukana on myös katsaus viimeaikaiseen oikeuskäytäntöön ja Verohallinnon ohjeisiin.

Kati Hirvonen on toiminut PwC:llä arvonlisäveroasiantuntijana yli 11 vuotta. Hänellä on yhteensä noin 20 vuoden kokemus arvonlisäverotuksesta, sekä Verohallinnosta että yksityissektorilta. Kati avustaa koti- ja ulkomaisia asiakkaita monipuolisesti erilaisissa arvonlisäverokysymyksissä, ja myös kouluttaa aktiivisesti eri yhteistyötahoja arvonlisäveroteemoista.

OHJELMA:

klo 8.45-9      Ilmoittautuminen ja aamukahvi

klo 9.00

Arvonlisäverotus kotimaan kaupassa

• Arvonlisäverollinen toiminta ja verovelvolliset –Kuka on velvollinen maksamaan arvonlisäveroa ja mistä toiminnasta? Mitä on oman käytön verotus?
  • Veroton myynti
  • Veron peruste ja verokannat -Mistä summasta ja paljonko veroa maksetaan?
  • Arvonlisäveron vähennysoikeus kolikon kääntöpuolena. Vähennysoikeuden rajoitukset
  • Kiinteistöjen arvonlisäverokohtelu – Mikä on arvonlisäverotuksessa kiinteistö, maksetaanko kiinteistön vuokrauksesta arvonlisäveroa, mitä tapahtuu kiinteistön myynnissä, mitä jos kiinteistön käyttötarkoitus muuttuu?
  • Arvonlisäveromenettely –Mitä ilmoituksia arvonlisäverotukseen liittyy? Miten arvonlisäveroja korjataan?

Kansainvälisten tilanteiden arvonlisäverotus

• Tavarakauppa EU:ssa ja EU:n rajojen yli, Ahvenanmaan erityisasema
  • Tavarakaupan erityistilanteita, mm. oman tavaran siirrot, tavaran myynti asennettuna
  • Palvelukaupan myyntimaasäännökset –pääsääntö ja lukuisat poikkeukset
  • Ulkomaalaisen yrityksen arvonlisäverokohtelu Suomessa
  • Onko laskulla oleva ulkomaan arvonlisävero aina lopullinen kulu?
  • Arvonlisäverorekisteröinti ulkomailla – milloin soveltuu ja mitä tarkoittaa käytännössä?
  • Kansainvälisen kaupan arvonlisäverotukseen vuonna 2020 tulossa olevat muutokset

klo 15.30      Tilaisuus päättyy (lounas klo 11-12, iltapäiväkahvi klo 14.15)

Osallistumismaksu:
Turun kauppakamarin jäsenetuhinta 370 € + alv 24 %, normaalihinta 540 € + alv 24 %. Maksuun sisältyy kirjallinen aineisto ja ohjelman mukaiset tarjoilut. Laskutamme maksun koulutuksen jälkeen.

Lisätietoa koulutuksesta:
Koulutuspäällikkö Maria Lindbom, puh. 050 5730 370 tai maria.lindbom@kauppakamari.fi

Ilmoittautuminen: to 12.9. mennessä

Peruutusehdot:
Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen peruutetuista koulutuksista perimme puolet osallistumismaksusta. Kaksi päivää ennen koulutusta ja sen jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Peruutukset kirjallisesti. Mikäli koulutukseen ilmoittautunut henkilö on estynyt, hänen tilalleen voi tulla yrityksestä toinen henkilö.

19.9.
Tapahtumaluokka: