Consumer Law Ready – käytännönläheistä koulutusta kuluttajansuojasta yrityksille

Tässä käytännönläheisessä koulutuksessa saat perustietoa kuluttajansuojaan liittyvistä asioista. Kuluttajansuojasäännösten hyvä hallinta säästää yrityksiltä aikaa ja rahaa, kun mahdolliset ongelmatilanteet pystytään ratkomaan nopeasti ja ilman tarpeetonta epäselvyyttä osapuolten oikeuksien sisällöstä. Hyvä ja toimiva asiakaspalvelu lisää myös kuluttajien luottamusta liiketoimintaasi kohtaan.

Koulutuksessa keskitytään erityisesti verkkokauppaan ja kotimyyntiin liittyviin tiedonantovelvoitteisiin sekä peruuttamisoikeuteen. Lisäksi käydään läpi tuotteisiin ja palveluihin liittyviä virhetilanteita sekä niitä keinoja, joilla virheet voidaan oikaista. Saat myös tietoa vaihtoehtoisista riidanratkaisukeinoista sekä verkkovälitteisestä riidanratkaisusta liittyen rajat ylittävään verkkokauppaan. Koulutus on osa Consumer Law Ready -hanketta, jonka tarkoituksena on lisätä pk-yritysten tietoisuutta kuluttajansuojasäännöksistä koko EU:n alueella.

Kouluttajana toimii VT, lakimies Raisa Harju Keskuskauppakamarista.

klo 12.45-13     Ilmoittautuminen

klo 13

Tervetulotoivotus ja tietoisku Consumer Law Ready-hankkeesta
– Miksi kuluttajansuojasäännösten tunteminen on tärkeää?

Verkkokauppa ja kotimyynti
– Näin annat riittävät tiedot etämyynnissä
– Milloin peruuttamisoikeus ja mitä rajoituksia siinä on?
– Mitä sopimuksen peruuttamisesta seuraa

Takuu ja virhevastuu
– Milloin tavarassa tai palvelussa on virhe?
– Miten virheen voi oikaista?
– Mitä tarkoitetaan takuulla
– Käytännön esimerkkejä!

Vaihtoehtoinen riidanratkaisu
– Mitä voit tehdä riitatilanteessa?
– Mitä tarkoittaa verkkovälitteinen riidanratkaisu (ODR)?

Tietoisku tavarantarkastuksesta
– Mitä tavarantarkastus on?
– Miten tavarantarkastajaksi voi päästä?
– Tavarantarkastus apuna riitatilanteissa

klo 16             Tilaisuus päättyy (kahvitauko klo 14.15)

Osallistumismaksu:
Kauppakamarin jäseniltä 50€ + alv 24%, muilta 80€ + alv 24%. Hinta sisältää iltapäiväkahvin.
Laskutamme maksun jälkikäteen.

Lisätietoa koulutuksesta:

Koulutuspäällikkö Maria Lindbom, puh 050 5730 370 tai maria.lindbom@kauppakamari.fi

Ilmoittautuminen: ti 5.3.2019 mennessä

Peruutusehdot:
Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen peruutetuista koulutuksista perimme puolet osallistumismaksusta. Kaksi päivää ennen koulutusta ja sen jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Peruutukset kirjallisesti. Mikäli koulutukseen ilmoittautunut henkilö on estynyt, hänen tilalleen voi tulla yrityksestä toinen henkilö.

12.3.
Tapahtumaluokka: