Excelillä raportointi

____– Pivot, PowerPivot, PowerQuery/Kyselyeditori

Excel on maailman käytetyin raportointiohjelma! Osaatko hyödyntää Excelin uusimpia työkaluja raportoinnissa?

Tule oppimaan uusia tapoja automatisoida tietojen yhdistely ja muokkaus sekä muodostaa dynaamisia ja visuaalisia raportteja. Työaika tehostuu huomattavasti Excelin uusien työkalujen käyttöönoton myötä.

Kurssi sopii erinomaisesti kaikille Excel-raportoinnista vastaaville. Koulutus soveltuu Excel 2010, 2013 ja 2016-versioiden käyttäjille, joille Excel on tärkeä työväline. Tarkista, että koneellasi on PowerPivot ja PowerQuery (kyselyeditori)-ohjelmat.

Koulutuksen hintaan sisältyy Laatua Raportointiin Excelillä -kirja (Docendo).

Koulutuksessa käydään seuraavat vaiheet:

• Datan tuonti Exceliin eri tietolähteistä
  • Datan muokkaamisen ja yhdistelyn automatisointi
  • Datan raportointi dynaamisesti ja visuaalisesti

Aiempien Excel-koulutusten (kouluttajana Arja Kuukkanen) palautteista poimittua:

”Kouluttaja oli kärsivällinen ja rautainen alan ammattilainen, kiitos!”
”Koulutus oli paras, johon olen vuosikausiin osallistunut. Kouluttaja oli erinomainen!”
”Mahtava koulutus, sain paljon tietoa jota voin suoraan hyödyntää käytännössä.”

Asiantuntijana toimii Arja Kuukkanen Powen Oy:sta. Arjalla on yli 20 vuoden kokemus Microsoft Office Excel -ohjelman kouluttamisesta, konsultoinnista ja sovelluskehityksestä. Arja on menestyksekkäästi toteuttanut tiedonkeruu- ja raportointiratkaisuja niin pienille kuin isoille organisaatioille.

Ohjelma:

klo 8.45-9      Ilmoittautuminen ja aamukahvi

klo 9.00

Mitä UUTTA Excel tarjoaa yrityksen raportointiin?

PIVOT

• Mitä ovat Pivot-taulukko, Pivot-kaavio ja osittaja?
  • Minkälainen aineisto sopii Pivot-raporteille?
  • Kuinka muodostan Pivot-taulukon ja -kaavion?
  • Mikä on visualisoinnin merkitys raportoinnissa?

POWERPIVOT

• Kuinka tuon PowerPivotiin dataa järjestelmistä?
  • Kuinka yhdistän eri järjestelmistä ja tietokannoista tuotua dataa?
  • Miten laskenta toteutetaan PowerPivotissa?
  • Kuinka esitän PowerPivot-aineistoa Pivot-raportointityökaluilla?

POWERQUERY/KYSELYEDITORI

• Miten tuon dataa eri tietolähteistä kyselyeditoriin?
  • Miten automatisoin datan muokkaamista kyselyeditorissa ja jätän turhat tiedot pois?
  • Miten yhdistelen kyselyjä?

klo 16.00       Tilaisuus päättyy (lounas klo 11.30-12.30, iltapäiväkahvi klo 14.15)

Osallistumismaksu:
Turun kauppakamarin jäsenetuhinta 390 € + alv 24 %, normaalihinta 560 € + alv 24 %. Maksuun sisältyy koulutusaineistona käytettävä kirja Laatua raportointiin Excelillä sekä ohjelman mukaiset tarjoilut.

Lisätietoa koulutuksesta:
Koulutuspäällikkö Maria Lindbom, puh 050 5730 370 tai maria.lindbom@kauppakamari.fi

Ilmoittautuminen: ke 8.5.2019 mennessä

Peruutusehdot:

Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen peruutetuista koulutuksista perimme puolet osallistumismaksusta. Kaksi päivää ennen koulutusta ja sen jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Peruutukset kirjallisesti. Mikäli koulutukseen ilmoittautunut henkilö on estynyt, hänen tilalleen voi tulla yrityksestä toinen henkilö.

15.5.
Tapahtumaluokka: