Henkilöstö- ja taloushallinnon asiakirjojen elinkaari käytännönläheisesti

EU:n tietosuoja-asetus toi muutoksia henkilötietojen käsittelyyn ja rekisteröidyn oikeuksiin 25.5.2018 alkaen. Suomen tietosuojalaki tuli voimaan 1.1.2019. Koulutuksessa käydään käytännönläheisesti läpi yrityksen lakisääteiset velvollisuudet säilyttää henkilöstö- ja taloushallinnon asiakirjoja sekä EU:n tietosuoja-asetuksen ja tietosuojalain vaikutus henkilötietojen säilyttämiseen.

Koulutuksessa paneudutaan erityisesti lakien määrittelemiin yrityksen velvollisuuksiin ja selvitetään, mitä asiakirjoja yritysten tulee säilyttää ja kuinka kauan sekä mitä rajoituksia tietosuojalainsäädäntö määrittelee henkilötietojen säilyttämiseen.

Koulutus on tarkoitettu erityisesti HR-, talous- ja palkanlaskentahenkilöstölle.

Asiantuntijana toimii lakimies Jyrki Mannelin, lakiasiaintoimisto Sendiikka.

klo 8.45-9          Ilmoittautuminen ja aamukahvi

klo 9                    Henkilöstöhallinnon asiakirjojen elinkaari

– henkilötietojen ja terveydentilatietojen käsittelyn periaatteet, henkilötietojen kerääminen ja luovuttaminen

– työaikakirjapidon, vuosilomakirjanpidon, palkkasaatavien, palkkakirjankirjanpidon asiakirjojen lakisääteinen säilyttäminen

Taloushallinnon asiakirjojen elinkaari

– kirjanpito- ja ennakkoperintälain määrittelemät asiakirjojen säilytysajat

Tietosuoja-asetuksen ja tietosuojalain vaikutus tietojen säilyttämiseen

– henkilötiedon elinkaari eli kerääminen, käsittely ja luovuttaminen sekä tuhoaminen

– lokien elinkaari

Yrityksen henkilökunnan ja sopimuskumppanien vastuut ja velvollisuudet

– tietosuoja-asetuksessa tarkoitettujen rekisterinpitäjän ja käsittelijän vastuut ja velvollisuudet

– rekisterinpitäjän ohjeistusvelvollisuus

klo 12                 Koulutus päättyy

Osallistumismaksu:

Turun kauppakamarin jäsenetuhinta 280 € + alv 24 %, normaalihinta 405 € + alv 24 %. Maksuun sisältyy kirjallinen aineisto ja aamukahvitarjoilu. Laskutamme maksun jälkikäteen.

Lisätietoa koulutuksesta:
Koulutuspäällikkö Maria Lindbom, puh. 050 5730 370 tai maria.lindbom@kauppakamari.fi

Ilmoittautuminen: ti 5.11. mennessä

Peruutusehdot:
Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen peruutetuista koulutuksista perimme puolet osallistumismaksusta. Kaksi päivää ennen koulutusta ja sen jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Peruutukset kirjallisesti. Mikäli koulutukseen ilmoittautunut henkilö on estynyt, hänen tilalleen voi tulla yrityksestä toinen henkilö.

12.11.
Tapahtumaluokat: