HHJ® – Hyväksytty hallituksen jäsen -kurssi 4.11.– 30.11.2021 Turku

4.11. klo 12:30 - 30.11. klo 18:30

Yrittäjä, yritysjohto, omistajat ja rahoittajat tarvitsevat tuekseen eri alojen kokeneita asiantuntijoita, liiketoimintaosaajia, jotta yritys kykenisi kaupallistamaan tuotteitaan, kasvamaan, uudistumaan ja laajentamaan markkina-alueitaan samalla säilyttäen kannattavuutensa.

Myös erilaiset murrokset kuten sukupolvenvaihdokset, omistajamuutokset, kansainvälistyminen, kasvunopeus ja markkinahäiriöt ovat helpommin hallittavissa, kun yrityksestä löytyy laajalti kokemusta. Hallitustyöskentelyn avulla voidaan parhaiten sitoa yritykseen sen tarvitsemat ulkopuoliset resurssit toimivan johdon tai yrittäjän tueksi.

Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ) -kurssi soveltuu hallitustyöskentelyn aktivoimiseen ja kehittämiseen. Se sopii sekä hallitustyötä jo tekeville henkilöille tai sitä harkitseville ja auttaa myös yrittäjiä ja yritysjohtajia hyödyntämään hallitustyöskentelyä entistä paremmin.

HHJ-kurssi koostuu neljästä puolen päivän mittaisesta jaksosta sekä ryhmätyöstä. Kurssilla käydään läpi muun muassa hallituksen rooli, vastuut, riskienhallinta ja työmuodot erityisesti pk-yrityksen näkökulmasta ja vahvasti käytäntöön soveltaen yritysesimerkkien kautta. Kurssilla on läsnäolopakko. Mahdolliset poissaolot voi korvata joko myöhemmällä kurssilla tai muiden kauppakamareiden järjestämillä kursseilla erikseen sovittavalla tavalla.

HHJ-ryhmätyö

HHJ-kurssiin sisältyy ryhmätyö, joka on ohjelmassa 3. ja 4. jaksojen välissä. Ryhmätyö tehdään kolmesta kurssilla mukana olevasta yrityksestä. Se on kohdeyritykselle erinomainen mahdollisuus saada puoleksi päiväksi käyttöönsä ”advisory board” ja sitä kautta pohtia yrityksen tulevaisuuden strategioita ja hallitustyöskentelyn tuottamaa lisäarvoa. Ryhmätyöpäivän aikana tutustutaan pienryhmissä kohdeyrityksen omistajuuteen, hallinnointiin ja toimintaan.

Ryhmätyöhön kohdeyritykseksi pääsee kolme ensimmäistä hakijaa – voit varata yrityksellesi kohdeyrityksen paikan ennen kurssin alkua ottamalla yhteyttä koulutuskoordinaattori Elina Virta, elina.virta@kauppakamari.fi tai 040 7577 383.

Kurssin hintaan sisältyy Hyvä hallitustyö, 8. uudistettu painos -kirja.

Tervetuloa aktivoimaan ja kehittämään hallitustyöskentelyä HHJ®-kurssille!

Tiedoksi:
mikäli kurssia ei tuolloin vallitsevan koronatilanteen vuoksi voida toteuttaa lähikoulutuksena, se vaihtuu kokonaan tai jaksokohtaisesti etäkoulutukseksi ja toteutetaan tällöin Teams-yhteyksin.

Turun kauppakamari
Puolalankatu 1