Hyväksytty Hallituksen Jäsen (HHJ) -kurssi 2. / kevät 2018 KURSSI TÄYNNÄ!

22.3. - 26.3.

Myös kevään 2. HHJ-kurssi täynnä!

Syksyn 2018 kahdella kurssilla tilaa, lue lisää TÄSTÄ

Yrittäjä, yritysjohto, omistajat ja rahoittajat tarvitsevat tuekseen eri alojen kokeneita asiantuntijoita, liiketoimintaosaajia, jotta yritys kykenisi kaupallistamaan tuotteitaan, kasvamaan, uudistumaan ja laajentamaan markkina-alueitaan samalla säilyttäen kannattavuutensa.

Myös erilaiset murrokset kuten sukupolvenvaihdokset, omistajamuutokset, kansainvälistyminen, kasvunopeus ja markkinahäiriöt ovat helpommin hallittavissa, kun yrityksestä löytyy laajalti kokemusta. Hallitustyöskentelyn avulla voidaan parhaiten sitoa yritykseen sen tarvitsemat ulkopuoliset resurssit toimivan johdon tai yrittäjän tueksi.

Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ) -kurssi soveltuu hallitustyöskentelyn aktivoimiseen ja kehittämiseen. Se sopii sekä hallitustyötä jo tekeville henkilöille tai sitä harkitseville ja auttaa myös yrittäjiä ja yritysjohtajia hyödyntämään hallitustyöskentelyä entistä paremmin.

HHJ -kurssi koostuu neljästä puolen päivän mittaisesta jaksosta sekä ryhmätyöstä ja lukupaketista. Kurssilla käydään läpi muun muassa hallituksen rooli, vastuut, riskienhallinta ja työmuodot erityisesti pk-yrityksen näkökulmasta ja vahvasti käytäntöön soveltaen yritysesimerkkien kautta. Kurssilla on läsnäolopakko. Mahdolliset poissaolot voi korvata muiden kauppakamareiden järjestämillä kursseilla erikseen sovittavalla tavalla.

1. jakso: Hyvä hallintotapa
Corporate Covernance: Omistajat, hallitus, johto
Hallituksen ja sen jäsenen tehtävät ja juridinen vastuu
Hallituksen rooli pk-yrityksen eri vaiheissa

2. jakso: Hallituksen ja hallitustyön organisointi
Ryhmätyönanto
Hallituksen kokoonpano ja muodostaminen pk-yrityksessä
Tehokkaan hallitustyöskentelyn edellytykset pk-yrityksessä

3. jakso: Strategiatyö
Strategiasuunnittelu vs. operatiivinen johtaminen
Strategian luonti ja mittaaminen
4. jakso: Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus
Ryhmätöiden purku
Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus
Todistusten jako ja cocktails

Järjestämme keväällä 2018 kaksi samansisältöistä kurssia:

AIKATAULU

Kevään 2018 HHJ-kurssi 2:

1. jakso to 22.3.2018 klo 13 – 17.15
2. jakso ke 11.4.2018 klo 13 – 17.15
3. jakso ti 17.4.2018 klo 13 – 17.15
Ryhmätyö to 26.4.2018 (klo 9-12)
4. jakso ti 8.5.2018 klo 13 – 19

RYHMÄTYÖ
Case-yritykset kurssilla suoritettavaa ryhmätyötä varten valitaan kurssille osallistuneiden yritysten joukosta. Tarkoituksena on analysoida kohdeyrityksen hallitustyöskentelyä sekä tehdä ehdotus sen tehostamiseksi. Kokemusten ja palautteen perusteella ryhmätyön kohdeyritykset ovat olleet tyytyväisimpiä kurssin antiin. Mikäli haluat oman yrityksesi olevan yksi ryhmätyökohteista, ota yhteyttä koulutuspäällikkö Maria Lindbomiin (yhteystiedot alla).

KIRJALLISUUTTA
Hyvä hallitustyö, Juhani Erma, Tommi Rasila, Olli V. Virtanen (2017)

KURSSIN HINTA
Kauppakamarin jäsenetuhinta 1500 euroa + alv 24%. Normaalihinta 2200 euroa + alv  24%. Jäsenhinta edellyttää kaksi vuotta kestänyttä / kestävää jäsenyyttä joko ennen kurssin alkamista tai kurssin päättymisen jälkeen.
Hintaan sisältyy koulutus, materiaali, kirja sekä ohjelman mukaiset tarjoilut.

Kurssille otetaan max. 24 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

LISÄTIETOJA
Maria Lindbom
koulutuspäällikkö
Turun kauppakamari
maria.lindbom(at)kauppakamari.fi, puh. 050 5730 370

ILMOITTAUDU

(Kevään kurssit täynnä)

Syksyn 2018 kursseilla tilaa!

1. kurssi:   11.9. – 11.10.2018    Ilmoittaudu 1. kurssille TÄSTÄ

2. kurssi: 30.10. – 29.11.2018  Ilmoittaudu 2. kurssille TÄSTÄ