Hyväksytty Hallituksen Jäsen (HHJ) -kurssit keväällä 2019 TÄYNNÄ!

8.5. klo 13:00 - 6.6. klo 19:00

Yrittäjä, yritysjohto, omistajat ja rahoittajat tarvitsevat tuekseen eri alojen kokeneita asiantuntijoita, liiketoimintaosaajia, jotta yritys kykenisi kaupallistamaan tuotteitaan, kasvamaan, uudistumaan ja laajentamaan markkina-alueitaan samalla säilyttäen kannattavuutensa.

Myös erilaiset murrokset kuten sukupolvenvaihdokset, omistajamuutokset, kansainvälistyminen, kasvunopeus ja markkinahäiriöt ovat helpommin hallittavissa, kun yrityksestä löytyy laajalti kokemusta. Hallitustyöskentelyn avulla voidaan parhaiten sitoa yritykseen sen tarvitsemat ulkopuoliset resurssit toimivan johdon tai yrittäjän tueksi.

Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ) -kurssi soveltuu hallitustyöskentelyn aktivoimiseen ja kehittämiseen. Se sopii sekä hallitustyötä jo tekeville henkilöille tai sitä harkitseville ja auttaa myös yrittäjiä ja yritysjohtajia hyödyntämään hallitustyöskentelyä entistä paremmin.

HHJ -kurssi koostuu neljästä puolen päivän mittaisesta jaksosta ja ryhmätyöstä. Kurssilla käydään läpi muun muassa hallituksen rooli, vastuut, riskienhallinta ja työmuodot erityisesti pk-yrityksen näkökulmasta ja vahvasti käytäntöön soveltaen yritysesimerkkien kautta. Kurssilla on läsnäolopakko. Mahdolliset poissaolot voi korvata muiden kauppakamareiden järjestämillä kursseilla erikseen sovittavalla tavalla.

1. jakso: Hyvä hallintotapa
Corporate Covernance: Omistajat, hallitus, johto
Hallituksen ja sen jäsenen tehtävät ja juridinen vastuu
Hallituksen rooli pk-yrityksen eri vaiheissa

2. jakso: Hallituksen ja hallitustyön organisointi
Ryhmätyönanto
Hallituksen kokoonpano ja muodostaminen pk-yrityksessä
Tehokkaan hallitustyöskentelyn edellytykset pk-yrityksessä

3. jakso: Strategiatyö
Strategiasuunnittelu vs. operatiivinen johtaminen
Strategian luonti ja mittaaminen

4. jakso: Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus
Ryhmätöiden purku
Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus
Todistusten jako ja cocktails

Järjestämme keväällä 2019 kaksi samansisältöistä kurssia:

AIKATAULU

(Kevään 2019 HHJ-kurssi 1: TÄYNNÄ!)

Kevään 2019 HHJ-kurssi 2: KURSSI TÄYNNÄ!

1. jakso__ke__8.5._klo_13 – 17.15
2. jakso__to_16.5._klo_13 – 17.15
3. jakso__to_23.5._klo_13 – 17.15
Ryhmätyö ti_28.5._klo_13 – 17
4. jakso__to__6.6._klo_13 – 19

RYHMÄTYÖ

Case-yritykset kurssilla suoritettavaa ryhmätyötä varten valitaan kurssille osallistuneiden yritysten joukosta. Tarkoituksena on analysoida kohdeyrityksen hallitustyöskentelyä sekä tehdä ehdotus sen tehostamiseksi. Kokemusten ja palautteen perusteella ryhmätyön kohdeyritykset ovat olleet tyytyväisimpiä kurssin antiin.

KIRJALLISUUTTA
Hyvä hallitustyö, Juhani Erma, Tommi Rasila, Olli V. Virtanen (2017)

KURSSIN HINTA
Kauppakamarin jäsenetuhinta 1500 euroa + alv 24%. Normaalihinta 2200 euroa + alv  24%.
Hintaan sisältyy koulutus, materiaali, kirja sekä ohjelman mukaiset tarjoilut.
Jäsenhinta edellyttää vuoden kestänyttä / kestävää kauppakamarin jäsenyyttä joko ennen kurssin
alkamista tai kurssin päättymisen jälkeen.

Kurssille otetaan max. 24 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

LISÄTIETOJA
Maria Lindbom
koulutuspäällikkö
Turun kauppakamari
maria.lindbom(at)kauppakamari.fi, puh. 050 5730 370

(ILMOITTAUDU) kevään 2019 kurssit täynnä

Seuraavat HHJ-kurssit järjestetään syksyllä 2019, seuraa nettisivujamme.

HHJ-TUTKINTO
HHJ -tutkinto järjestetään 2 kertaa vuodessa Tampereella ja siihen voi osallistua vain HHJ -kurssitodistuksen saanut henkilö. Tutkinto koostuu ennakkotehtävistä ja tutkintopäivästä, jolloin käsitellään kaikki ennakkotehtävät sekä tehdään kirjallinen monivalintakoe. Tutkinto sisältää sekä juridisia että käytännönläheisiä kysymyksiä ja tehtäviä pk- yrityksen toimintakentästä.

Alkaa:
8.5. klo 13:00