Hyväksytty Hallituksen Jäsen (HHJ) -kurssi Turku 27.4.-2.6.2021 (striimi) KURSSI TÄYNNÄ

27.4. klo 12:30 - 2.6. klo 18:00

Yrittäjä, yritysjohto, omistajat ja rahoittajat tarvitsevat tuekseen eri alojen kokeneita asiantuntijoita, liiketoimintaosaajia, jotta yritys kykenisi kaupallistamaan tuotteitaan, kasvamaan, uudistumaan ja laajentamaan markkina-alueitaan samalla säilyttäen kannattavuutensa.

Myös erilaiset murrokset kuten sukupolvenvaihdokset, omistajamuutokset, kansainvälistyminen, kasvunopeus ja markkinahäiriöt ovat helpommin hallittavissa, kun yrityksestä löytyy laajalti kokemusta. Hallitustyöskentelyn avulla voidaan parhaiten sitoa yritykseen sen tarvitsemat ulkopuoliset resurssit toimivan johdon tai yrittäjän tueksi.

Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ) -kurssi soveltuu hallitustyöskentelyn aktivoimiseen ja kehittämiseen. Se sopii sekä hallitustyötä jo tekeville henkilöille tai sitä harkitseville ja auttaa myös yrittäjiä ja yritysjohtajia hyödyntämään hallitustyöskentelyä entistä paremmin.

HHJ -kurssi koostuu neljästä puolen päivän mittaisesta jaksosta ja ryhmätyöstä. Kurssilla käydään läpi muun muassa hallituksen rooli, vastuut, riskienhallinta ja työmuodot erityisesti pk-yrityksen näkökulmasta ja vahvasti käytäntöön soveltaen yritysesimerkkien kautta. Kurssilla on läsnäolopakko. Mahdolliset poissaolot voi korvata muiden kauppakamareiden järjestämillä kursseilla erikseen sovittavalla tavalla.

1. jakso: Hyvä hallintotapa
Corporate Covernance: Omistajat, hallitus, johto
Hallituksen ja sen jäsenen tehtävät ja juridinen vastuu
Hallituksen rooli pk-yrityksen eri vaiheissa

2. jakso: Hallituksen ja hallitustyön organisointi
Ryhmätyönanto
Hallituksen kokoonpano ja muodostaminen pk-yrityksessä
Tehokkaan hallitustyöskentelyn edellytykset pk-yrityksessä

3. jakso: Strategiatyö
Strategiasuunnittelu vs. operatiivinen johtaminen
Strategian luonti ja mittaaminen

4. jakso: Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus
Ryhmätöiden purku
Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus
Todistusten jako ja cocktails

Järjestämme keväällä 2021 kaksi samansisältöistä kurssia.

Myös kevään jälkimmäinen kurssi järjestetään koronatilanteesta johtuen kokonaan Teams-etäyhteydellä.

AIKATAULU

Kevään 2021 HHJ-kurssi 1: KURSSI TÄYNNÄ

1. jakso__ti__16.2.2021__klo_12.30 – 16.45
2. jakso__ma_8.3.2021__ klo_12.30 – 16.45
3. jakso__ke_17.3.2021__ klo_12.30 – 16.45
Ryhmätyö to_25.3.2021__klo_12 – 16
4.jakso__ ti_ 20.4.2021 klo_12.30 – 18.30

(Kurssi käynnissä)

**********************************************

Kevään 2021 HHJ-kurssi 2: KURSSI TÄYNNÄ!

1. jakso__ti__27.4.2021-_klo_12.30 – 16.45
2. jakso__ke_   5.5.2021_ klo_12.30 – 16.45
3. jakso__ke_ 19.5.2021_ klo_12.30 – 16.45
Ryhmätyö ke_ 26.5.2021_klo_12 – 16
4.jakso__ke 2.6.2021  _klo_12.30 – 18.30

KURSSI TÄYNNÄ
Voit tiedustella mahdollista peruutuspaikkaa sähköpostitse: asiakaspalvelu@kauppakamarinkoulutus.fi

TIEDOKSI:
Järjestämme syksyllä 2021 Turussa kolme HHJ-kurssia, seuraa nettisivujamme! Aikataulut julkaistaan lähiaikoina.

**********************************************

RYHMÄTYÖ
HHJ-kurssiin sisältyy ryhmätyö, joka on ohjelmassa 3. ja 4. jaksojen välissä. Ryhmätyö tehdään kolmesta kurssilla mukana olevasta yrityksestä. Se on kohdeyritykselle erinomainen mahdollisuus saada puoleksi päiväksi käyttöönsä ”advisory board” ja sitä kautta pohtia yrityksen tulevaisuuden strategioita ja hallitustyöskentelyn tuottamaa lisäarvoa. Ryhmätyöpäivän aikana tutustutaan pienryhmissä kohdeyrityksen omistajuuteen, hallinnointiin ja toimintaan.

Ryhmätyöhön kohdeyritykseksi pääsee kolme ensimmäistä hakijaa – voit varata yrityksellesi kohdeyrityksen paikan ennen kurssin alkua ottamalla yhteyttä koulutuskoordinaattori Elina Virtaan, elina.virta(at)kauppakamari.fi tai 040 7577 383

KIRJALLISUUTTA
Hyvä hallitustyö, Juhani Erma, Tommi Rasila, Olli V. Virtanen (2019)

KURSSIN HINTA
Kauppakamarin jäsenetuhinta 1850 euroa + alv 24%. Normaali hinta 2500 euroa + alv  24%. Hintaan sisältyy koulutus, materiaali ja kirja. Kurssimaksu laskutetaan ennen kurssin alkamista.

Kurssille otetaan max. 24 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kurssi toteutetaan Teams-etäyhteydellä.

LISÄTIETOJA
Elina Virta
koulutuskoordinaattori
Turun kauppakamari
elina.virta(at)kauppakamari.fi, puh. 040 7577 383

HHJ-TUTKINTO

HHJ -tutkinto järjestetään 2 kertaa vuodessa Tampereella ja siihen voi osallistua vain HHJ -kurssitodistuksen saanut henkilö. Tutkinto koostuu ennakkotehtävistä ja tutkintopäivästä, jolloin käsitellään kaikki ennakkotehtävät sekä tehdään kirjallinen monivalintakoe. Tutkinto sisältää sekä juridisia että käytännönläheisiä kysymyksiä ja tehtäviä pk- yrityksen toimintakentästä.

(Etäkoulutus)

Kauppakamarin Koulutus