IPR-seminaari

Aineeton ei ole arvoton. Pidä siitä hyvää huolta yrityksessäsi.

Tiedätkö, miten hallitset aineetonta omaisuuttasi? Tiedätkö, mitä ”IPR” tarkoittaa käytännössä?

Yrityksen arvosta jopa 80% muodostuu sen aineettomasta omaisuudesta. IPR:llä suojaat yrityksesi aineettoman omaisuuden, varmistat oikeutesi ja lisäät tuotteesi arvoa. IPR muodostuu tekijänoikeudesta ja teollisoikeuksista, kuten patentti, tavaramerkki ja mallisuoja. Lyhenne ”IPR” tulee englanninkielen sanoista Intellectual Property Rights – aineettoman omaisuuden oikeudet.

Järjestämme näistä aiheista seminaarin Turussa tiistaina 17.4. klo 9.00-12.15 SparkUp-yhteisön tiloissa Turku Science Parkissa. Seminaarissa sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus kuulla lisää siitä, mitä IPR-oikeudet tarkoittavat ja miten voit hyödyntää niitä käytännön liiketoiminnassa.

Tilaisuus on suunnattu erityisesti startup- ja pk-yrityksille. Tilaisuus on maksuton.

8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.00 Tervetuloa – tilaisuuden avaus

9.10 IPR liiketoiminnassa: mitä se tarkoittaa ja mistä se muodostuu?

• Teollisoikeudet (patentit, tavaramerkit ja mallisuoja), tekijänoikeudet ja verkkotunnus
Minna Aalto-Setälä, lakimies, VT, Keskuskauppakamari
Riikka Tähtivuori, Senior Adviser (IPR), Elinkeinoelämän keskusliitto EK
Albert Mäkelä, lainopillinen asiamies, Suomen Yrittäjät
Meri-Maaria Moilanen, lakimies, Viestintävirasto

10.10 Tauko
10.30 IPR ja sen hallinta: käytännön esimerkkejä
Puhuja vahvistetaan myöhemmin

11.00 Miten pk-yritys voi hyödyntää IPR:ää? Case Noccela
Tapani Talvitie, toimitusjohtaja, Noccela Oy

11.30 Julkinen innovaatiorahoitus startup- ja pk-yrityksille
Tapio Järvensivu, asiantuntija, Business Finland

11.45 Alueelliset palvelut esittäytyvät

n. 12.15 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Patentti- ja rekisterihallitus, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Turun kauppakamari, Keskuskauppakamari, Suomen Yrittäjät/Turun Yrittäjät, Viestintävirasto, Business Finland ja SparkUp Startup Community.

Lisätietoja tilaisuudesta: Olli Ilmarinen, olli.ilmarinen(at)prh.fi

Tarkemmat tiedot