Jäsenaamukahvit: Muutoksia yhtiölainsäädäntörintamalla

Tervetuloa kuulemaan yhtiöoikeudellisista lainsäädäntömuutoksista Magnussonin isännöimille jäsenaamukahville torstaina 12.12 klo 8.30-10.00.

Eduskunta hyväksyi 18.1.2019 hallituksen esityksen koskien yksityisen osakeyhtiön vähimmäispääomavaatimuksen poistamista koskevaksi lainsäädännöksi ja muutokset tulivat voimaan 1.7.2019. Lain voimaantulon jälkeen yksityinen osakeyhtiö ja asunto-osakeyhtiö voidaan perustaa kokonaan ilman omaa pääomaa tai siten, että perustettavan yhtiön osakkeista maksettava määrä merkitään kokonaan sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon.

Vähimmäispääomavaatimuksen poistaminen mahdollistaa osakepääoman alentamisen ja osakepääoman poistamisen myös yhtiöissä, jotka on rekisteröity ennen 1.7.2019. Osakepääoman alentaminen tai poistaminen rekisterissä olevissa yhtiöissä vaatii kuitenkin velkojainsuojamenettelyn noudattamista. Jos yhtiön yhtiöjärjestyksessä on määräys osakepääoman vähimmäismäärästä, edellyttää osakepääoman alentaminen tai poistaminen myös yhtiöjärjestyksen muutoksen.

Myös yhtiöiden tosiasiallisten edunsaajien rekisteröintivelvollisuus alkoi 1.7.2019. Edunsaajien tunnistaminen on yhtiön vastuulla. Jos yrityksellä ei ole edellytykset täyttäviä edunsaajia tai he eivät ole yhtiön tiedossa, edunsaajiksi kaupparekisteriin merkitään yhtiön hallituksen jäsenet, vastuunalaiset yhtiömiehet, toimitusjohtaja tai muu vastaavassa asemassa oleva henkilö. Edunsaajalla tarkoitetaan henkilöä, joka omistaa yrityksen tai muuten käyttää määräysvaltaa siinä.

Asianajotoimisto Magnusson

Magnusson on kansainvälinen liikejuridiikkaan erikoistunut asianajotoimisto, joka toimii 8 eri maassa. Suomen toimistot sijaitsevat Turussa, Tampereella, Helsingissä ja Oulussa. Magnussonilla työskentelee noin 200 lakimiestä, joista 30 Suomessa. Erityisosaamistamme ovat mm. yrityskaupat ja yritysjärjestelyt, teknologiaoikeus ja IPR, kaupalliset sopimukset, kiinteistöjuridiikka, kuljetusoikeus, pankki- ja rahoitusoikeus, vakuutusoikeudelliset asiat, yhtiöoikeudelliset asiat, työoikeus, insolvenssioikeus sekä oikeudenkäynnit ja välimiesmenettelyt. Toimistomme ja asiantuntijoidemme suositukset löytyvät alan julkaisuista kuten Legal 500 EMEA ja Chambers Europe.

Tilaisuuden asiantuntijat

Niina Palaja, asianajaja, osakas

Niinan osaamisalueita ovat riidanratkaisu, yhtiöoikeus, sopimusoikeus ja työoikeus. Riidanratkaisun alalla hänellä on kokemusta laajoista oikeudenkäynneistä ja välimiesmenettelyistä sekä sovittelusta. Hän toimii Magnussonin Turun toimiston vastaavana partnerina.

Jussi Rintanen, asianajaja, osakas

Jussi työskentelee yhtiöoikeuden, yritys- ja rahoitusjärjestelyiden, kiinteistöoikeuden ja sopimusoikeuden toimeksiantojen parissa. Hänellä on laaja kokemus ja osaaminen useista energiasektorin projekteista, erityisesti uusiutuvan energian alalla.

12.12.
Tapahtumaluokka: