Kansainvälisen kaupan arvonlisäverotuksen ajankohtaiskatsaus

Koulutuksessa käsitellään useita kansainvälisen kaupan arvonlisäverotuksen ajankohtaisia teemoja. Käsittelyssä ovat mm. maahantuonnin arvonlisäverotukseen liittyvät käytännön tulkintakysymykset, erityisesti veron perusteen määrittely ja ns. vertailutietojen hyödyntäminen, ja tulossa olevat, tavaran yhteisökauppaa koskevat säännösmuutokset. Lisäksi tarkasteltavana on yrityksillä yleisesti vastaan tulevia käytännön aiheita, kuten käännetyn verovelvollisuuden oikea soveltaminen ja ALV-rekisteröitymisvelvoitteen ulkomailla aiheuttavat tyypilliset kauppatilanteet. Kaikkia aiheita käsitellään käytännönläheisesti esimerkkien avulla.

Kouluttajana arvonlisäveroasiantuntija Petri Salomaa, Deloitte

Ohjelma:

klo 12.45-13     Ilmoittautuminen ja aineiston jako

klo 13.00

Maahantuontien arvonlisäverotus

• veron perusteen laskennan käytännön tulkintakysymykset
  • vertailutietojen käyttö veron perusteen laskennassa
  • Verohallinnon veron perusteen määrittämistä koskeva ohjeistus

Yhteisökauppaa koskevat muutokset vuoden 2020 alussa; lyhyen aikavälin toimenpiteet

• EU-ALV-tunniste yhteisömyynnin verottomuuden edellytyksenä
  • tavaran kuljetusta koskevat näyttövaatimukset
  • call off –varastoja koskeva yksinkertaistus
  • ketjukauppatilanteita koskeva uusi sääntö; yhtenäiset kriteerit sen määrittämiseksi, mikä myynti katsotaan (verottomaksi) yhteisömyynniksi

Käännetty verovelvollisuus käytännössä

• käännetyn verovelvollisuuden soveltamistilanteet
  • palveluostot EU:sta ja EU:n ulkopuolelta; ns. yleissäännön alaiset palvelut, muut palvelut
  • tavaran osto asennettuna toisesta EU-valtiosta
  • kotimaan tavaraostot
  • ostot Suomessa ALV-rekisteröidyltä ulkomaiselta myyjältä
  • suomalaisen yhtiön käännetty verovelvollisuus ulkomailla

ALV-rekisteröitymisvelvollisuus ulkomailla

• tyypillisimmät rekisteröintivelvoitteen aiheuttavat tilanteet
  • ulkomaan ALV-rekisteröinnin käytännön seuraamukset

Muuta ajankohtaista kansainvälisen kaupan arvonlisäverotuksesta

• vesialusten myynnin verottomuus
  • Verohallinnon kansainvälistä kauppaa koskevat ohjepäivitykset
  • Brexit-päivitys; vaikutukset Ison-Britannian kaupan arvonlisäverotukseen

klo 15.30           Tilaisuus päättyy (iltapäiväkahvi klo 14.15)

Osallistumismaksu:
Turun kauppakamarin jäsenetuhinta 280 € + alv 24 %, normaalihinta 405 € + alv 24 %. Maksuun sisältyy kirjallinen aineisto ja iltapäiväkahvitarjoilu. Laskutamme maksun koulutuksen jälkeen.

HUOM! Osallistu molempiin 14.5. pidettäviin alv -koulutuksiin; saat ne yhteishintaan 430 € + alv 24 % (kauppakamarin jäsenhinta), normaalihinta 630 € + alv 24 %. Hintaan sisältyy lounas.

Lisätietoa koulutuksesta:
Koulutuspäällikkö Maria Lindbom, puh. 050 5730 370 tai maria.lindbom@kauppakamari.fi

Ilmoittautuminen: ti 7.5.2019 mennessä

(Huom, ilmoittautuminen aamupäivän kotimaan alv -koulutukseen omasta linkistään, kts ohjelma tästä)

Peruutusehdot:

Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen peruutetuista koulutuksista perimme puolet osallistumismaksusta. Kaksi päivää ennen koulutusta ja sen jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Peruutukset kirjallisesti. Mikäli koulutukseen ilmoittautunut henkilö on estynyt, hänen tilalleen voi tulla yrityksestä toinen henkilö.

14.5.
Tapahtumaluokat: