Ladataan Tapahtumat

« Kaikki tapahtumat

Kiertotaloudesta uutta liiketoimintaa (Official Shift Side Event)

25.8. klo 08:30 - 10:30

Kiertotalous on uusi talousjärjestelmä, joka pyrkii katkaisemaan yhteyden raaka-aineiden kulutuksen ja talouskasvun välillä. Yritysten kannalta kiertotalous tarkoittaa uusia muuttuvia kulutustottumuksia, ansaintamalleja, bisneslogiikkaa ja uudenlaisia verkostoja. Millaisia liiketoimintamahdollisuuksia kiertotalous luo sinun yrityksellesi?

Kiertotalous tarkoittaa eri yrityksille ja toimijoille erilaisia asioita: yhdelle kiertotalous on materiaalien kiertoa, toiselle uudenlaisia energiaratkaisuja ja kolmannelle tuotteen muuttaminen palveluksi. Usein kiertotalous on monen pienen askeleen summa, jossa lopputulos on radikaalisti aiempaa toimintamallia tehokkaampi ja edistyksellisempi. Tilaisuudessa valikoidut puheenvuorot tarjoavat erilaisia näkökulmia ja tapoja tehdä kiertotaloutta. Yritykset kertovat omasta työstään ja visioistaan tulevaisuudelle.

Turun yliopistoon perustetaan kiertotalouden professuuri, jonka ovat lahjoittaneet Naantalin ja Turun seudun organisaatiot. Professuuri vahvistaa Turun yliopiston laajentunutta tekniikan kokonaisuutta sekä koko yliopiston monialaista osaamista. Professuuri luo seudulle uutta osaamista ja osaajia. Lue lisää tiedotteesta

Tilaisuus on Shift-bisnesfestivaalin virallinen sivutapahtuma, joka järjestetään (rajoitusten salliessa) läsnäolotilaisuutena.

Ajankohta: 25. elokuuta 2021 klo 8:30-10:30
Paikka: Kakolanmäki, Kakolan sali, Turku

Ohjelma:

8:30 kahvitarjoilu

9:00 Tilaisuuden avaus

Puheenvuorot:

Hukkaenergia kiertoon – lämpöä ja kylmää jätevedestä

Timo Honkanen, toimitusjohtaja, Turku Energia

Kiertotalouden kasvualusta

Jukka Heikkilä, toimitusjohtaja, Lounais-Suomen Jätehuolto

Uusiutuvat ja kierrätysperäiset raaka-aineet tuotannossa

Oili Kallatsa, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiojohtaja, Kiilto

”Mitä uutta kiertotalousprofessuuri luo Varsinais-Suomeen”?

Jaakko Järvi, Turun yliopiston teknillisen tiedekunnan dekaani

10:30 tilaisuuden päätös

Tiedot

Päivämäärä:
25.8.
Aika:
08:30 - 10:30
Tapahtumaluokka:

Turun kauppakamari on Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana toimiva organisaatio. Kauppakamari on linkki yritysten ja julkisten päättäjien välillä ja sen toiminta perustuu kauppakamarilakiin ja vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Turun kauppakamari on perustettu vuonna 1917 ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.

©Turun kauppakamari 2021. Kaikki oikeudet pidätetään. Toteutus Sofokus Oy