Live stream-koulutus: Työlainsäädäntö uudistuu

Osallistu koulutukseen helposti etänä omalta koneeltasi. Koulutus lähetetään suorana.

Käytännössä varmistat vain, että tietokoneesi Internetyhteys toimii ja että koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla. Suosittelemme kuulokkeiden ja mikrofonin käyttöä.

Koulutuksessa käydään läpi työoikeuden ajankohtaisia muutoksia työoikeuteen erikoistuneen asiantuntijan avustuksella. Ajankohtaisina muutoksina on tullut voimaan esimerkiksi vaihtelevan työajan eli ns. nollatyösopimusten uudet täsmennetyt oikeusohjeet.

Lisäksi uudessa liikesalaisuuslaissa on täsmentynyt liikesalaisuuden määritelmä, joka yhtenäistää kilpailu- ja salassapitokiellon rikkomistilanteiden arviointia. Yrityksen mahdollisuuksia palkata oppisopimusopiskelija on myös kevennetty.

Koulutuksessa keskitytään myös tuoreen työaikalakiehdotuksen tärkeimpiin muutoksiin, joilla työpaikkakohtaiset työaikaratkaisut voidaan järjestää joustavasti yrityksen ja henkilöstön tarpeet huomioiden. Lisäksi luodaan katsaus vuosilomalain ajankohtaiseen tilanteeseen, työntekijästä johtuvan irtisanomisperusteen madaltamiseen pienissä yrityksissä ja muihin kaavailtuihin muutoksiin.

Ohjelmassa:

• vaihtelevan työajan sopimukset
  • liikesalaisuuslain ja työsopimuslain muutokset
  • työaikalakiin kaavaillut uudistukset
  • vuosilomalain uudistuksen tilanne
  • oppisopimuksia koskeva lakimuutos
  • työntekijästä johtuvien irtisanomisperusteiden madaltaminen alle 10 työntekijää työllistävässä yrityksessä
  • muita 2019-2022 muita ajankohtaisia muutoksia työlainsäädännössä

Asiantuntija:
Lakimies Alexa Kavasto, Helsingin seudun kauppakamari

Osallistumismaksu:

Kauppakamarien jäsenetuhinta 380 € + alv 24 %, normaalihinta 480 € + alv 24 %.

HUOM!
Mikäli organisaatiostasi osallistuu useampi henkilö etäyhteyden kautta, lisäosallistujat saavat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluumme puhelimitse (09 2286 0360) tai sähköpostitse (asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi).

Ohje – tilaisuuteen osallistumiseen:

Saat 2-3 päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset kirjautumaan tilaisuuteen.

Kenelle:
Koulutus on hyödyllinen henkilöstö- ja työsuhdeasioista vastaaville, esimiehille ja kaikille, jotka työssään tarvitsevat tietoa työsuhteisiin liittyvistä asioista.

Asiantuntija:
Lakimies Alexa Kavasto, Helsingin seudun kauppakamari

Tule kuulemaan työlainsäädännön tärkeimmistä muutoksista!

Ohjelma:
Lataa ohjelma (PDF)

8.45     Yhteyden avaus

Ajankohtaista työlainsäädännössä

• Työsopimuslain ja työttömyysturvalain muuttaminen
    • vaihtelevan työajan sopimukset
    • irtisanomiskynnyksen madaltaminen pienissä yrityksissä (tarkoitus tulla voimaan 1.7.2019)
    • työsuhteen päättämisen jälkeinen karenssi
    • kilpailu- ja salassapitokiellon rikkomisen arviointi
    • oppisopimusopiskelijan palkkaaminen
  • Perhevapaita koskevat uudistukset (tarkoitus tulla voimaan 1.4.2019)
  • Työaikalain uudistus (tarkoitus tulla voimaan 1.1.2020)