Maahantuonnin arvonlisäverotuksen muutokset 2018

HUOM! Suuren suosion vuoksi koulutus pidetään Scandic Juliassa,
Eerikinkatu 4.

Tiesitkö, että maahantuonnin arvonlisäverotus muuttuu vuoden vaihteessa merkittävästi arvonlisäverovelvollisten toimijoiden osalta? Käymme koulutuksessa läpi muutoksen keskeiset vaikutukset yritysten arvonlisäveroprosessiin, -raportointiin ja kirjanpitoon sekä muutoksen kassavirtavaikutukset. Ohjelmaan sisältyy myös veron perusteen määritteleminen ja veron laskenta, jotka siirtyvät muutoksen myötä yritysten itsensä tehtäviksi. Käymme lisäksi läpi maahantuonnin arvonlisäveromuutokseen liittyviä erityiskysymyksiä, kuten Manner-Suomen ja Ahvenanmaan välistä maahantuontia, välillistä edustusta sekä vähäarvoista maahantuontia. Esillä on myös maahantuonnin arvonlisäverotukseen liittyvää oikeuskäytäntöä.

Koulutus antaa osallistujille tietoa siitä, miten heidän tulisi jatkossa käsitellä maahantuonnin arvonlisävero oma-aloitteisesti, kun Tullin laskulta veroa ei jatkossa enää löydy, ja miten yritysten sisäisiä prosesseja ja käytäntöjä tulisi muuttaa.

Koulutuksen asiantuntijana toimivalla Kati Hirvosella on yhteensä lähes 20 vuoden kokemus arvonlisäverotuksesta, sekä Verohallinnosta että yksityissektorilta. Viimeiset 10 vuotta hän on toiminut PwC:llä arvonlisäveroasiantuntijana. Kati avustaa koti- ja ulkomaisia asiakkaita monipuolisesti erilaisissa arvonlisäverokysymyksissä, ja myös kouluttaa aktiivisesti eri yhteistyötahoja arvonlisäveroteemoista.

klo 8.45-9      Ilmoittautuminen ja aamukahvi

klo 9

• Muutoksen taustaa: Mitä maahantuonnilla tarkoitetaan, miksi menettely muuttuu?
  • Toimivaltaisen viranomaisen määräytyminen, Verohallinnon ja Tullin tehtävät
  • Oma-aloitteinen menettely, muutokset alv-ilmoituslomakkeeseen, jälkikäteiset korjaukset
  • Veron perusteen laskenta
  • Veron määrän laskenta, soveltuva verokanta. Voiko maahantuonti olla kokonaan arvonlisäveroton? Vähäarvoinen maahantuonti
  • Muutoksen vaikutukset välilliseen edustukseen
  • Muutoksen soveltuminen Manner-Suomen ja Ahvenanmaan välisiin maahantuonteihin
  • Oikeuskäytäntöä maahantuonnin arvonlisäverosta

klo 11            Tilaisuus päättyy

Osallistumismaksu:

Turun kauppakamarin jäsenetuhinta 250 € + alv 24 %, normaalihinta 375 € + alv 24 %. Maksuun sisältyy kirjallinen aineisto ja aamukahvitarjoilu. Laskutamme maksun koulutuksen jälkeen.

Lisätietoa koulutuksesta:
Koulutuspäällikkö Maria Lindbom, puh. 050 5730 370 tai maria.lindbom@kauppakamari.fi

Ilmoittautuminen:  7.2.2018 mennessä

Peruutusehdot:

Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen peruutetuista koulutuksista perimme puolet osallistumismaksusta. Kaksi päivää ennen koulutusta ja sen jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Peruutukset kirjallisesti. Mikäli koulutukseen ilmoittautunut henkilö on estynyt, hänen tilalleen voi tulla yrityksestä toinen henkilö.

Tarkemmat tiedot

14.2.