Ratkaisuja vihreään siirtymään

Lämpimästi tervetuloa Turun kauppakamarin virtuaaliseen huippuseminaariin kuulemaan vihreän siirtymän mahdollisuuksista. Kuulemme tilaisuudessa konkreettisia, vihreän siirtymän tielle suuntaavia tekoja, jotka mahdollistavat liiketoiminnan kasvua.

Puhujina ovat Maailman ilmatieteen järjestö WMO:n pääsihteeri Petteri Taalas, Fortum Oyj:n kestävän kehityksen johtaja Ulla Rehell, ICLEI – Local Governments for Sustainability -järjestön hallituksen jäsen Minna Arve, Varsinais-Suomen liitto edunvalvontajohtaja Janne Virtanen ja Ilmastorahasto Oy:n toimitusjohtaja Paula Laine. Tilaisuuden moderaattorina toimii Turun Sanomien päätoimittaja Kari Vainio.

AIKA: Keskiviikkona 17.3.2021 klo 10.00 – 11.45
PAIKKA: Microsoft Teams -virtuaalitilaisuus

Tilaisuuden ohjelma

klo 10.00 Tilaisuuden avaus
Panu Routila, Turun kauppakamarin varapuheenjohtaja

Ilmastonmuutos ilmatieteilijän silmin
Pääsihteeri Petteri Taalas, Maailman ilmatieteen järjestö WMO

Pitkäjänteisellä työllä saadaan eniten aikaiseksi
Vice president Ulla Rehell, Kestävä kehitys, Fortum

Ilmastonmuutos haastaa kaupungit – esimerkkejä konkreettisista teoista
ICLEI – Local Governments for Sustainability-järjestön hallituksen jäsen Minna Arve

Elvytysrahoitus ja vihreä siirtymä – mitä on hyvä tietää?
Edunvalvontajohtaja Janne Virtanen, Varsinais-Suomen liitto

Ilmastorahaston tarjoamat mahdollisuudet
Toimitusjohtaja Paula Laine, Ilmastorahasto Oy

klo 11.45 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden moderaattori, päätoimittaja Kari Vainio, Turun Sanomat

Tilaisuuden puhujat

Petteri Taalas, pääsihteeri, Maailman ilmatieteen järjestö WMO
Petteri Taalas toimii YK:n Maailman Ilmatieteen Järjestö WMO:n pääsihteerinä. Hän vastaa globaalista reaaliaikaisesta säähavaintotoiminnasta, on keskeinen ilmaston seurannan ja tutkimuksen toimija sekää isännöi IPCC:tä. Taalas on pääsihteeri Guterresin neljän hengen ilmasto-ydinryhmän jäsen. Ryhmä koordinoi mm. YK:n toimintoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja siihen sopeutumiseksi. Aiemmin hän on toiminut mm Ilmatieteen laitoksen pääjohtajana ja tutkimusprofessorina. Taalas on valittu Vuoden eurooppalaiseksi vuonna 2021 ja Vuoden ulkosuomalaiseksi 2019.

Ulla Rehell, Vice president, Fortum Oyj
Ulla Rehell on työskennellyt Fortumin kestävän kehityksen johtajana vuodesta 2010 lähtien. Hän vastaa ympäristöasioiden, työturvallisuuden ja -terveyden johtamisesta ja kehittämisestä. Ulla on aiemmin työskennellyt Keskolla kestävän kehityksen johtajana sekä vetänyt kestävään kehitykseen ja yritysvastuuseen liittyviä palveluita PriceWaterHouseCoopersilla. Ullalla on kemian tekniikan (bioteknologia) diplomi-insinöörin tutkinto Helsingin teknillisestä korkeakoulusta.

Minna Arve
Kaupunginjohtaja, Turun kaupunki, ICLEI – Local Governments for Sustainability -järjestön hallituksen jäsen
KTM Minna Arve toiminut Turun kaupunginjohtajana vuodesta 2017. Hän on toiminut aikaisemmin mm. Turun kauppakamarin toimitusjohtajana, Kokoomuksen puoluesihteerinä, Turun kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja markkinointipäällikkönä HyTest Oy:ssä. Minna on mm. Kevan hallituksen puheenjohtaja, Turku Science Park Oy:n puheenjohtaja, Turun kauppakamarin hallituksen jäsen ja ICLEIn hallituksen sekä globaalin hallituksen (GexCom) jäsen. Edustan Gexcom’ssa Eurooppaa ja vastuullani on erityisesti kiertotalouden edistäminen.

Janne Virtanen
Edunvalvontajohtaja, Varsinais-Suomen liitto
Janne Virtanen on Varsinais-Suomen kehittämisen tavoitteita edistävä Varsinais-Suomen liiton edunvalvontajohtaja. Hän tekee vaikuttamistyötä laajalla yhteistyöllä ja usein poliittisessa rajapinnassa. Janne on koulutukseltaan diplomi-insinööri. Aiemmin hän on toiminut mm kehittämispäällikkönä Varsinais-Suomen liitossa.

Paula Laine
Toimitusjohtaja, Ilmastorahasto Oy
Paula Laine on Ilmastorahaston toimitusjohtaja. Ennen Ilmastorahastoa Paula Laine toimi vuosikymmenen Sitran ennakointi- ja strategiajohtajana sekä teknologiayritysten johtotehtävissä mm. Nokiassa. Koulutukseltaan Laine on diplomi-insinööri teknillisestä fysiikasta.

17.3.
Tapahtumaluokka: