Ladataan Tapahtumat

« Kaikki tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

TALENT BOOST BREAKFAST: Uusi todellisuus – mitä se tarkoittaa bisnekselle ja rekrytoinnille?

11.12.2020 klo 08:30 - 10:00

Tilaisuus on tarkoitettu niille, jotka hakevat näkökulmia ja työkaluja COVID-19 kriisin kautta syntyneen uuden todellisuuden tuomiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Vuoden 2020 toinen Talent Boost Breakfast järjestetään virtuaalisena perjantaina 11 joulukuuta klo 8.30–10.00, ja siinä keskitytään etenkin liiketoiminnan kehitykseen uuden osaamisen hyödyntämisen kautta.

Tilaisuuden teemoina muun muassa:

  • Mitä havaintoja ja oppeja on löydetty yhtälöstä ”uusi todellisuus + bisnes”?
  • Miksi jokaisen yrityksen tulisi viimeistään nyt pohtia digiosaajan rekrytointia?
  • Voiko uusi kansainvälinen osaaminen olla avain kasvusuhdanteen koittaessa?
  • Mitä työkaluja ja rahoitusmahdollisuuksia eri julkisilla Talent Boost -toimijoilla on tarjolla?

Keynote – Saku Tihveräinen, Talented Oy
”Lupauksesta tekijäksi – Kv-osaajat firmoihin”

Suomen lähiaikojen haasteet osaajien vähentyessä vaikuttavat Suomen talouden ja firmojen kehittymiseen. On aika toimia. Monipuolisen rekrytointiuran omaava Saku Tihveräinen käy läpi, miten firmat voivat houkutella ja valita osaamista taustasta riippumatta, ja tarkastelee keissejä onnistuneista rekrytoinneista. Tällöin paitsi yritysten bisnes myös Suomen talous voi uudessa normaalissakin kasvaa.

Saku Tihveräinen on rekrytoinut liki kymmenen vuoden rekrytointiuransa aikana laaja-alaisesti eri toimialoille. Vapaa-ajallaan hän työstää rekrytointiaiheista väitöskirjaansa ja järjestää webinaareja inspiroiden kv-osaajia löytämään töitä Suomessa. Saku suunnitteli ja toteutti dokumenttifilmin aiheesta Tuleva Suomi viime keväänä.

Keynote – Niina Nurmi, Pemamek Oy
”Henkilöstön pitovoiman parantaminen ja yrityskulttuurin muutos perinteisessä perheyrityksessä”

Niina Nurmi toimii Pemamekilla henkilöstöjohtajana. Puheenvuorossaan Nurmi kertoo, miten Loimaalle saadaan houkuteltua lahjakkaita osaajia – jopa Brasiliasta asti! Viimeisen vuoden aikana Pemamek on rekrytoinut Nurmen johdolla lähes 100 uutta ammattilaista tiimiinsä, myös erityisen haastaviin korkean asiantuntijuuden paikkoihin, kuten automaatiosuunnitteluun tai hitsausinsinööriksi.

Nurmi valittiin juuri Vuoden rekrytoijaksi 2020. Hän sai tuomaristolta kiitosta siitä, miten monipuolinen hänen johdollaan rekrytoitujen työntekijöiden kirjo on niin iän, sukupuolen, kansallisuuden kuin kokemuksenkin suhteen. Nurmi toimii myös osa-aikaisena Turun kauppakamarin Loimaan osaston asiamiehenä.

Yrityspaneeli

  • Petri Hollmén, toimitusjohtaja ja omistaja, Lyyti Oy
  • Kim Sjöholm, toimitusjohtaja, Warasto Finland Oy
  • Päivi Soinio, tuotekehitysjohtaja, Vaadin Oy
  • Regina Ainla, Talent Boost koordinaattori, Business Finland
  • Paneelia moderoi Kimmo Laine, projektipäällikkö, Talentgate Oy

Tilaisuus on osa kansallista Talent Boost -toimenpideohjelmaa, ja sen järjestää Turku Science Park Oy, Turun kauppakamari, Varsinais-Suomen Yrittäjät ja Humanistinen ammattikorkeakoulu (Tempo ESR-hanke) yhdessä Talentgate Oy:n, Business Finlandin ja World Trade Center Turun kanssa. Tilaisuus on maksuton. Lisätietoja: Janina Nieminen (janina.nieminen@turkubusinessregion.com)

Tiedot

Päivämäärä:
11.12.2020
Aika:
08:30 - 10:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Online

Turun kauppakamari on Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana toimiva organisaatio. Kauppakamari on linkki yritysten ja julkisten päättäjien välillä ja sen toiminta perustuu kauppakamarilakiin ja vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Turun kauppakamari on perustettu vuonna 1917 ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.

©Turun kauppakamari 2021. Kaikki oikeudet pidätetään. Toteutus Sofokus Oy