Tilinpäätös- ja veropäivä 2018

Kauppakamarin Tilinpäätös- ja veropäivässä saat jälleen tuoreimmat tiedot verotuksen ja kirjanpidon tulevista ja vireillä olevista muutoksista.

Verotuksessa muutoksia on odotettavissa muun muassa tulolähdejakoon ja sijoitusten verokohteluun. Aina ajankohtaisena aiheena päivässä on henkilökuntaetuuksiin liittyvä verotus- ja oikeuskäytäntö. Lisäksi tarkastellaan keskeisimpien korkeimman hallinto-oikeuden päätösten ja keskusverolautakunnan ennakkoratkaisujen vaikutusta verolainsäädännön tulkintaan.

Ajankohtaista kirjanpidossa ja tilinpäätöksessä osiossa käydään läpi haasteellisimpia asioita tilinpäätöksen laatijan näkökulmasta.

Haasteelliseksi tilinpäätöksen laatiminen voi muodostua esimerkiksi silloin, kun yrityksen taloudellinen tilanne – kannattavuus, maksuvalmius ja vakavaraisuus – on heikentynyt ja yrityksen kykyyn jatkaa toimintaa tulevaisuudessa sisältyy epävarmuustekijöitä. Lisäksi osiossa luodaan katsaus kirjanpitolautakunnan antamiin lausuntoihin ja selvitetään niiden vaikutusta tilinpäätöksen laatimiseen.

Lue myös johtaja Ann-Mari Kemellin aiheeseen liittyvä blogikirjoitusVerokiertue_Blogi 30.10.2018

OHJELMA:

8.30                      Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.00                      Tilaisuuden avaus

_________   _  _ Päivän puheenjohtaja, finanssioikeuden professori Jaakko Ossa, Turun yliopisto

Ajankohtaista kirjanpidossa ja tilinpäätöksessä

Henry Kampman
, Revisium Oy

Uudistuva verolainsäädäntö – Tulolähdejako

*Keskeiset muutokset
*Kiinteistöliiketominta
*Käytännön vaikutukset
*Holdingyhtiöt, kiinteistökonsernit, yleishyödylliset yhteisöt

Apulaisprofessori Tomi Viitala, Aalto-yliopisto

Uudistuva verolainsäädäntö – Budjettilait ja verouudistukset

*Ansiotulojen verotus
*Sijoitustoiminnan verotus
*Tulorekisteri ja OmaVero-palvelu

Henkilökuntaedut verotuksessa

*Verovapauden edellytykset
*Terveydenhuolto, henkilökunta-alennukset, lahjat ja virkistystoiminta
*Vähäiset edut

Verotuksen viimeaikaista oikeuskäytäntöä

*Oikeustapausten merkittävyyden punnintaa
*Yritysjärjestelyt
*Yleishyödylliset yhteisöt
*Osinko ja peitelty osinko
*Lahja vai ansiotuloa?

Johtaja Ann-Mari Kemell, Keskuskauppakamari

klo 16                  Tilaisuus päättyy (lounas klo 12 – 12.45, iltapäiväkahvi klo 13.30)

Osallistumismaksu:
Turun kauppakamarin jäsenetuhinta 390 € + alv 24 %, normaalihinta 560 € + alv 24 %. Maksuun sisältyy kirjallinen aineisto ja ohjelman mukaiset tarjoilut. Laskutamme maksun jälkikäteen.

Lisätietoa koulutuksesta:
Koulutuspäällikkö Maria Lindbom, puh. 050 5730 370 tai maria.lindbom@kauppakamari.fi

Ilmoittautuminen: ke 21.11. mennessä

Peruutusehdot:
Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen peruutetuista koulutuksista perimme puolet osallistumismaksusta. Kaksi päivää ennen koulutusta ja sen jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Peruutukset kirjallisesti. Mikäli koulutukseen ilmoittautunut henkilö on estynyt, hänen tilalleen voi tulla yrityksestä toinen henkilö.

Tarkemmat tiedot

28.11.