Tilinpäätös- ja veropäivä 2019

Turun kauppakamarin perinteisessä Tilinpäätös- ja veropäivässä saat jälleen tuoreimmat tiedot verotuksesta ja kirjanpidosta!

Verotuksessa on odotettavissa useita muutoksia, kun hallitusohjelman verokirjauksia ryhdytään toteuttamaan. Myös verojen ilmoittamiseen ennakoidaan muutoksia. Aina ajankohtaisena aiheena päivässä käydään läpi käyttöomaisuuteen ja poistoihin liittyviä kysymyksiä. Lisäksi tarkastellaan keskeisimpien korkeimman hallinto-oikeuden päätösten ja keskusverolautakunnan ennakkoratkaisujen vaikutusta verolainsäädännön tulkintaan.

Kirjanpidon ja tilinpäätöksen ajankohtaisosiossa käydään läpi haasteellisimpia asioita tilinpäätöksen laatijan näkökulmasta. Yrityksen pysyvien vastaavien omaisuuserien arvostamisen ja jaksottamisen tulkinnallisia tilanteita tarkastellaan erityisesti aineettomien hyödykkeiden kuten kehittämismenojen ja liikearvojen näkökulmasta.  Oman pääoman erien jakamisen ja palauttamisen kirjanpitokysymyksiä tarkastellaan muun muassa uuden ”osakepääomattoman” osakeyhtiön näkökulmasta. Lisäksi esitellään kirjanpitolautakunnan uusimmat lausunnot ja selvitetään niiden vaikutukset käytännössä.

OHJELMA:

klo 8.30-9.00    Ilmoittautuminen, aineiston jako ja aamukahvi (Å-sali, tarjolla kevyt aamiainen)

klo 9.00       Tilaisuuden avaus
                     Professori Jaakko Ossa, Turun yliopisto (päivän puheenjohtaja)

klo 9.05

Ajankohtaista tuloverotuksessa

• Hallitusohjelma ja budjettilait
      • Verojen ilmoittamiseen liittyvät muutokset
      • Verosopimusmuutokset ja kansainvälisten veroriitojen uudet ratkaisumekanismit
        Apulaisprofessori Tomi Viitala, Aalto-yliopisto

Yritys ja omistaja sijoittajina

• Tulolähdejaon poistamisen vaikutukset yrityksen sijoitustoimintaan
      • Sijoitusvakuutuksia ja osakesäästötiliä koskevat muutokset
      • Kannattaako yrittäjän sijoittaa yhtiön kautta?
        Apulaisprofessori Tomi Viitala, Aalto-yliopisto

Ajankohtaista kirjanpidossa ja tilinpäätöksessä

• Pysyvien vastaavien omaisuuserien arvostaminen ja jaksottaminen
      • Kirjanpitolautakunnan uusimmat lausunnot
        KHT Erkki Yli-Rantala, Revisium Oy

Ajankohtaista arvonlisäverotuksessa

• Hallitusohjelma ja ALV
      • ALV:n muutokset 2020
      • Kohti EU:n yhtenäistä ALV:n järjestelmää
      • ALV:n vähennysoikeudesta
      • Uusinta oikeuskäytäntöä ja Verohallinnon ohjeita
        Veroasiantuntija Jukka Koivumäki, Helsingin seudun kauppakamari

Verotuksen viimeaikaista oikeuskäytäntöä

• Korkeimman hallinto-oikeuden vuosikirjapäätöksiä
      • Keskusverolautakunnan ratkaisukäytäntöä
        Professori Jaakko Ossa, Turun yliopisto

klo 16.00           Tilaisuus päättyy (lounas 2. kerroksen ravintola Juliniassa klo 12.15-13.15, iltapäiväkahvi Å-salissa klo 14.15)

Osallistumismaksu:
Turun kauppakamarin jäsenetuhinta 390 € + alv 24 %, normaalihinta 560 € + alv 24 %. Maksuun sisältyy kirjallinen aineisto ja ohjelman mukaiset tarjoilut. Laskutamme maksun koulutuksen jälkeen.

Lisätietoa koulutuksesta:

Koulutuspäällikkö Maria Lindbom, puh. 050 5730 370 tai maria.lindbom@kauppakamari.fi

Peruutusehdot:

Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen peruutetuista koulutuksista perimme puolet osallistumismaksusta. Kaksi päivää ennen koulutusta ja sen jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Peruutukset kirjallisesti. Mikäli koulutukseen ilmoittautunut henkilö on estynyt, hänen tilalleen voi tulla yrityksestä toinen henkilö.

13.11.
Tapahtumaluokat: