Tilinpäätös- ja veropäivä 2020

Turun kauppakamarin perinteisessä Tilinpäätös- ja veropäivässä saat jälleen tuoreimmat tiedot verotuksesta ja kirjanpidosta!

Tilinpäätös-ja veropäivä järjestetään tuttuun tapaan Scandic Julian Å-salissa, torstaina 19.11. klo 9-16.

Voit osallistua paikan päällä (paikkoja rajoitetusti) tai etäyhteydellä (Teams).

Päivän huippuasiantuntijat:

EMMILIINA KUJANPÄÄ

KTM Emmiliina Kujanpää on erikoistunut kansainväliseen yritysverotukseen sekä EU-vero-oikeuteen. Kujanpää toimii johtavana veroasiantuntijana Keskuskauppakamarissa. Aikaisemmin hän on toiminut veroasiantuntijana KPMG Oy Ab:ssä ja yritysverotuksen asiantuntijana toisessa tilintarkastusyhteisössä sekä Verohallinnossa.

HENRY KAMPMAN

Henry Kampman: KTM, Revisium Oy:n perustajaosakas. Kampmanilla on pitkä kokemus tilinpäätöksiin liittyvistä koulutuksista. Aiemmin hän on toiminut taloushallinnon johtotehtävissä. Asiakaspalautteiden perusteella Henryn pitämät koulutustilaisuudet ovat olleet hyvin käytännönläheisiä, ajankohtaisiin asioihin pureutuvia ja osallistujien ammattitaitoa kehittäviä.

TOMI VIITALA

KTT Tomi Viitala kysytty luennoitsija, joka toimii vero-oikeuden apulaisprofessorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hänen osaamisaluettaan on kansainvälinen yritysverotus. Tomi on aiemmin työskennellyt veroasiantuntijana mm. EY:llä, Keskuskauppakamarissa ja valtiovarainministeriössä.

JAAKKO OSSA

Veroasiantuntija OTT, VT Jaakko Ossa työskentelee finanssioikeuden professorina Turun yliopistossa. Hänellä on myös pitkä kokemus asianajotehtävistä sekä yritysverotuksen kouluttajana ja kirjoittajana.

OHJELMA:

8.30 – 9               Ilmoittautuminen ja aamukahvi (Å-sali) / liittyminen Teamsin välityksellä

klo 9                      Tilaisuuden avaus
                               Finanssioikeuden professori, OTT, VT Jaakko Ossa Turun yliopisto (päivän puheenjohtaja)

Verotuksen ajankohtaiskatsaus
Johtava veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää, Keskuskauppakamari

* Käyttöomaisuuden tuplapoistot sekä tutkimus- ja kehitystoiminnan verokannustin
* Muutos ulkomaisten yritysten verovelvollisuuteen Suomessa
* Työsuhde-etujen verotusta koskevat muutokset
* Koronakriisin vaikutuksia verotukseen
* Uudet Verohallinnon ohjeet ja kannanotot

klo 10                    Tauko

klo 10.15               Ajankohtaista kirjanpidosta ja tilinpäätöksestä
                               KTM, Henry Kampman, Revisium Oy:n perustajaosakas

* Oman pääoman vahvistamisen vaihtoehdot yhtiön vakavaraisuuden heikentyessä
* Tilinpäätöksen varallisuuserien asianmukainen arvostaminen ja tilinpäätöksen
_liitetiedot
* Kirjanpitolautakunnan uusinta sääntelyä

klo 11.30               Lounas (Bistro Julienne, 2. krs)

klo 12.30               Yrityksen varojen hankinnan ja voitonjaon verokysymyksiä
                                KTT , vero-oikeuden apulaisprofessori Tomi Viitala , Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu

*Rahalaina ja pääomalaina
* Sijoitus ja varojenjako SVOP -rahastosta
* Osingonjako ja osakepääoman alentaminen

klo 13.30              Yrityskauppojen verokysymyksiä

* Liiketoiminta- vai osakekauppa
* Käyttöomaisuuden ja muiden omaisuuslajien rajanveto
* Asiantuntijakulujen vähentäminen

klo 14.30              Kahvi

klo 15                    Verotuksen viimeaikaista käytäntöä
                               Finanssioikeuden professori, OTT, VT Jaakko Ossa Turun yliopisto

klo 16                    Tilaisuus päättyy

Asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveys on meille ensiarvoisen tärkeää ja voit turvallisesti tulla lähikoulutuksiimme. Noudatamme ja seuraamme jatkuvasti viranomaisten ohjeistuksia ja määräyksiä. Osallistujamäärää tässäkin tilaisuudessa on rajoitettu siten, että tarvittava turvaväli onnistuu. Myös hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota.

Osallistumismaksu:

Turun kauppakamarin jäsenetuhinta paikan päällä: 390 € + alv 24 %, normaalihinta 560 € + alv 24 %.
Etäosallistuminen: jäsenhinta 360 € + alv 24 %, normaalihinta 530 € + alv 24 %.
Maksuun sisältyy koulutusaineisto ja paikan päällä osallistuville ohjelman mukaiset tarjoilut. Laskutamme maksun jälkikäteen.

Lisätietoa koulutuksesta:
Koulutuspäällikkö Maria Lindbom, puh. 050 5730 370 tai maria.lindbom@kauppakamari.fi

Peruutusehdot:

Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen peruutetuista koulutuksista perimme puolet osallistumismaksusta. Kaksi päivää ennen koulutusta ja sen jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Ehdot koskevat sekä paikan päällä osallistumista että etäosallistumista. Mikäli koulutukseen ilmoittautunut henkilö on estynyt, hänen tilalleen voi tulla yrityksestä toinen henkilö.

19.11.
Tapahtumaluokat: