Turun Eurooppa-foorumi

29.8. - 31.8.

Eurooppa-foorumi kokoaa elokuussa toista kertaa yhteen politiikan ja talouden vaikuttajat. Ohjelmajärjestäjien määrä on lähes kaksinkertaistunut viime vuodesta, ja erillisiä tapahtumia on jo yli 40.

Turun Eurooppa-foorumi edistää avointa, tutkittuun tietoon perustuvaa keskustelua kansalaisten ja päättäjien kesken.

Eurooppa-foorumi on alusta yhteiskunnalliselle keskustelulle, jossa pohditaan Suomen tämän hetkistä ja tulevaa roolia Euroopassa ja Euroopan Unionissa pidemmän aikavälin perspektiivistä. Euroooppa-foorumissa tapaavat ihmiset elämän eri osa-alueilta: eri näkemyksiä edustavat poliittiset päättäjät, kansalaisjärjestöt, elinkeinoelämä, työmarkkinajärjestöt, asiantuntijat ja kansalaiset.

Tapahtuman seminaareissa, paneelikeskusteluissa, kyselytunneilla ja kansalaiskeskusteluissa käydään rakentavaa vuoropuhelua Euroopasta ja Euroopan Unionin merkityksestä ja kehityksestä. Kohtaamiset Turun Euroooppa-foorumissa kaventavat kuilua päätöksenteon ja kansalaisten arjen välillä.

Turun Eurooppa-foorumi on vuosittainen poliittisen sesongin avaus, jossa pohditaan Suomen roolia Euroopassa ja Euroopan unionissa. Tapahtuma tarjoaa ajankohtaista EU-tietoa sekä edistää avointa, tutkittuun tietoon perustuvaa laajaa keskustelua kansalaisten ja päättäjien kesken. Vuoden 2018 Eurooppa-foorumin aikana järjestettiin yhteensä 30 tilaisuutta, joissa sadan asiantuntijan ja vaikuttajan kanssa keskusteli lähes 2000 kansalaista. Eurooppa-torin tapahtumiin osallistui lisäksi tuhansia kansalaisia.

www.europeforum.fi

Alkaa: