Tutustu Ilmastositoumukseen -tietoisku

Yrityksestäsi hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä? Tutustu Ilmastositoumukseen -tietoisku keskiviikkona 12.8.2020

Keskuskauppakamari järjestää maksuttoman tietoiskun Teams-verkkotapahtuman. Tapahtumassa voit tutustua Ilmastositoumukseen.

Tavoitteena on, että suomalaiset yritykset ovat hiilineutraaleja vuoteen 2035 tai viimeistään vuoteen 2040 mennessä. Ilmastotavoitteiden saavuttaminen hyödyttää yritystä myös liiketaloudellisesti, sillä hiilijalanjäljen pienentäminen voi vähentää yrityksen kustannuksia. Asiakkaat ja sidosryhmät arvostavat ja edellyttävät vastuullisuutta. Sitä edellytetään yhä useammin myös tarjouskilpailuissa.

Päästövähennyksiin sitoutumisesta voit kertoa Keskuskauppakamarin myöntämällä Ilmastositoumus-tunnuksella. Ilmastositoumuksen painopisteinä ovat yrityksen toiminnan suorat päästöt, tavarakuljetusten päästöt ja henkilöliikkumisen päästöt sekä tietyissä tapauksissa myös ostettujen tuotteiden ja palvelujen päästöt. Tule mukaan ja tee Ilmastositoumus, laadi tiekartta päästöjen vähentämiseksi ja viestitä siitä yritysmarkkinoinnissa.

Ilmastositoumus kannattaa:
– Hiilijalanjälkeä pienentämällä voit saavuttaa yrityksellesi kustannussäästöjä.
– Asiakkaat ja sidosryhmät arvostavat ja vaativat vastuullisuutta.
– Yrityksesi on mukana hillitsemässä ilmastonmuutosta.
– Suomalaiset yritykset ovat vastuullisuuden suunnannäyttäjiä koko maailmassa

Tietoiskussa kerromme kuinka yrityksesi voi olla vastuullisuuden suunnannäyttäjä, mitä hyötyjä Ilmastositoumuksesta yrityksellesi on ja mitä Ilmastositoumus edellyttää. Lisäksi käymme läpi päästölähteitä ja kerromme, mistä yrityksesi voi hakea päästölähteisiin liittyviä tietoja. Asiantuntijana tilaisuuksissa toimii Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija
Eero Yrjö-Koskinen.

Kenelle?
Tietoisku on suunnattu yritysjohdolle, tuotanto- ja ympäristövastaaville sekä vastuullisuudesta kiinnostuneille.

Tietoiskun ohjelma:
8.30 tietoiskut Ilmastositoumuksesta
kysymykset ja kommentit, vapaa keskustelu
tilaisuus päättyy viimeistään klo 9.30

Tietoisku on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista.

Kuinka yrityksen hiilijalanjälki lasketaan?
Mikäli haluat perehtyä tarkemmin yrityksesi hiilijalanjäljen laskentaan, voit osallistua päästövähennyskoulutuksiimme.
Koulutuksissa tarjotaan käytännönläheisiä työkaluja päästöjen laskentaan, vähentämiseen ja kompensointiin.

12.8.
Tapahtumaluokka: