Työaikalaki käytännönläheisesti

Työaikalakiin tulee merkittäviä muutoksia 1.1.2020 alkaen. Koulutuksessa käydään läpi työaikalain keskeiset asiat tiiviisti ja käytännönläheisesti. Koulutuksessa paneudutaan erityisesti lakimuutosten tuomiin uusiin mahdollisuuksiin ja työnantajan velvollisuuksiin sekä selvitetään, keihin työaikalakia sovelletaan, mikä luetaan työaikaan, miten ylityötä syntyy ja lepoajat tulee antaa.

Asiantuntija: Lakimies Kirsi Parnila, Helsingin seudun kauppakamari

Ohjelma:

klo 8.45-9          Ilmoittautuminen ja aamukahvi

klo 9.00

Työaikalain soveltamisala

– työaikalain ulkopuolelle jäävät työntekijät

Työajaksi luettava aika

– työajan yleismääritelmä
– varallaolo, matka-aika ym.

Säännöllinen työaika ja sen järjestäminen

– viikoittainen säännöllinen työ
– joustava työaika ja työaikapankki
– liukuva työaika
– lyhennetty työaika

Säännöllisen työajan ylittäminen ja korvaukset

– lisätyö ja ylityö
– korvaukset rahana ja vapaa-aikana

Lepoajat

– päivittäinen lepoaika, vuorokausilepo ja viikoittainen vapaa-aika
– sunnuntaityö ja sen teettämisen edellytykset

Työaika-asiakirjat

klo 12.00           Koulutus päättyy (lounas klo 12-13, mikäli osallistuu myös iltapäivän koulutukseen)

Osallistumismaksu:

Turun kauppakamarin jäsenetuhinta 280 € + alv 24 %, normaalihinta 405 € + alv 24 %. Maksuun sisältyy kirjallinen aineisto ja aamukahvitarjoilu. Huom! Mikäli osallistut myös iltapäivän Vuosilomalaki -koulutukseen, hintaan sisältyy lounas. Kts hinnat alta:

HUOM! Osallistu molempiin 26.9. pidettäviin koulutuksiin; saat ne yhteishintaan 430 € + alv 24 % (kauppakamarin jäsenhinta), normaalihinta 630 € + alv 24 %. Hintaan sisältyy lounas.

Lisätietoa koulutuksesta:

Koulutuspäällikkö Maria Lindbom, puh. 050 5730 370 tai maria.lindbom@kauppakamari.fi

Ilmoittautuminen: to 19.9. mennessä

Peruutusehdot:
Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen peruutetuista koulutuksista perimme puolet osallistumismaksusta. Kaksi päivää ennen koulutusta ja sen jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Peruutukset kirjallisesti. Mikäli koulutukseen ilmoittautunut henkilö on estynyt, hänen tilalleen voi tulla yrityksestä toinen henkilö.

26.9.
Tapahtumaluokat: