Työnantajan keinot reagoida työn vähentymiseen

Tässä koulutuksessa saat työlainsäädäntöön erikoistuneen lakimiehen kertomana ajankohtaisen tiedon työlainsäädännön keinoista reagoida työn vähentymiseen, työlainsäädännön väliaikaisista muutoksista poikkeustilassa ja niiden käytännön soveltamisesta työpaikoilla. Saat koulutuksessa käytännönläheiset vastaukset muun ohella seuraaviin kysymyksiin:

• Mitä perusteita työnantajalla tulee olla työntekijöiden lomauttamiseen?
  • Mitä perusteita työnantajalla tulee olla työntekijöiden irtisanomiseen tuotannollisilla ja taloudellisilla syillä?
  • Miten yt-neuvottelut tulee käydä?
  • Mitä tarkoittaa työnantajan uudelleensijoitus- ja takaisinottovelvollisuus?
  • Mitä väliaikaisia muutoksia koronakriisin myötä työlainsäädäntöön tuli?
  • Mikä on väliaikaisia työlainsäädännön muutoksia ja työehtosopimusten määräyksiä koskeva etusija?
  • Minkälainen on lomautusprosessi lakimuutosten voimassaollessa?
  • Mitä muutoksia koeaikapurkuun ja määräaikaisiin työsopimuksiin tuli?

Osallistuessasi saat käyttöösi myös malliasiakirjoja, kuten yt-kutsun, yt-pöytäkirjapohjan, lomautukseen liittyvän ennakkoselvityksen ja lomautusilmoituksen.

Luennoitsija Alexa Kavasto on työoikeuteen erikoistunut lakimies, joka toimii tällä hetkellä oikeustieteellisessä tiedekunnassa väitöskirjatutkijana. Kavastolla on useamman vuoden kokemus asianajotoimistossa työskentelystä ja hän on arvostettu asiantuntija työoikeuteen liittyvissä kysymyksissä. Kavasto on kirjoittanut useita työoikeudellisia julkaisuja ja pitänyt lukuisia suosittuja työoikeuden alaan liittyviä koulutustilaisuuksia.

Ohjelma kello 9-12.00

klo 8.45-9    Ilmoittautuminen ja aamukahvi

klo 9              Väliaikaiset muutokset työlainsäädäntöön

klo 10.20     tauko

klo 10.30      Lomauttaminen

Tuotannolliset- ja taloudelliset irtisanomisperusteet

Yhteistoimintamenettely

klo 12.00      Koulutus päättyy

Asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveys on meille ensiarvoisen tärkeää ja voit turvallisesti tulla lähikoulutuksiimme.
Noudatamme ja seuraamme jatkuvasti viranomaisten ohjeistuksia ja määräyksiä. Huomioimme tilaisuuksiemme osallistujamäärissä sen, että tarvittava turvaväli onnistuu. Myös hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota.

Osallistumismaksu:
Turun kauppakamarin jäsenetuhinta 280 € + alv 24 %, normaalihinta 405 € + alv 24 %. Maksuun sisältyy koulutusaineisto ja aamukahvitarjoilu. Laskutamme maksun jälkikäteen.

Lisätietoa koulutuksesta:
Koulutuspäällikkö Maria Lindbom, puh. 050 5730 370 tai maria.lindbom@kauppakamari.fi

Ilmoittautuminen: ti 18.8. mennessä

25.8.