Viennin ajankohtaispäivä

19.3.2019 klo 09:00 - 16:00

EU:ssa on meneillään laaja kehittämisohjelma tullaustoimintojen uudistamiseksi. Ovatko yrityksenne viennin avainhenkilöt ajan tasalla tullilainsäädännön tuomista käytännön muutoksista ja miten ne tulisi huomioida vientilähetyksiä tehtäessä?

Koulutuksessa käydään laajasti läpi vienti-ilmoittamista, sekä jo voimaan astuneita, että tulevia tullilainsäädännön muutoksia. Käytännönläheisen päivän aikana kuulet mikä on muuttunut ja mihin varautua tulevaisuudessa.

Koulutus on suunnattu yritysten viennin avainhenkilöille, riippumatta siitä tehdäänkö tullaukset yrityksessä itse, vai teetetäänkö ne huolintaliikkeellä. Koulutus soveltuu erinomaisesti niin viennin parissa aloitteleville henkilöille, kuin myös kokeneemmille, jotka haluavat varmistaa osaamisensa.

Kouluttajana toimii Marika Nummila, Samex Solutions Oy. Marikalla on pitkä ja vankka ydinosaaminen viennin, tuonnin ja tullauksen parissa. Yli 700 henkilöä yli kolmestasadasta yrityksestä on osallistunut Marikan vetämiin koulutuksiin. Marika saa erinomaista palautetta iloisesta, tehokkaasta ja asiakaslähtöisestä asiantuntijuudestaan.

klo 8.45-9      Ilmoittautuminen ja aamukahvi

klo 9

Alkuperä
Alkuperäsäännöt, Alkuperän määrittäminen
Alkuperätodistukset, Vakioitu tietojenvaihto (INF:t), REX

Tullinimikkeistö (HS, CN ja Taric)

AEO

Keskitetty tullaus, Oma-aloitteinen määrääminen (self-assessment),

Ilmoittajan kirjanpitoon tehtävä merkintä (EIDR)

Vienti
Suullinen ilmoittaminen, Viennin peruskäsitteet, Viejän määritelmä
Rajoitukset, Vienti-ilmoituksen teko käytännössä
Vähäarvoiset erät ja ilmaislähetykset, Kaksivaiheinen ilmoitustapa
Poistuminen, Erityismenettelyt, sisäinen ja ulkoinen jalostus, Jälleenvienti

Muuta ajankohtaista
Mm. Liitetiedoston lähetys- ja sanomapalvelu, Suomen Tullin UTU-hanke

Tiedonhaku

klo 16             Koulutus päättyy (lounas klo 11.30-12.30, iltapäiväkahvi klo 14)

Osallistumismaksu:
Turun kauppakamarin jäsenetuhinta 370 € + alv 24 %, normaalihinta 540 € + alv 24 %. Maksuun sisältyy kirjallinen aineisto ja ohjelman mukaiset tarjoilut. Laskutamme maksun koulutuksen jälkeen.

Lisätietoa koulutuksesta:
Koulutuspäällikkö Maria Lindbom, puh. 050 5730 370 tai maria.lindbom@kauppakamari.fi

Ilmoittautuminen: ti 12.3.2019 mennessä

Peruutusehdot:

Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen peruutetuista koulutuksista perimme puolet osallistumismaksusta. Kaksi päivää ennen koulutusta ja sen jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Peruutukset kirjallisesti. Mikäli koulutukseen ilmoittautunut henkilö on estynyt, hänen tilalleen voi tulla yrityksestä toinen henkilö.

19.3.2019
Tapahtumaluokka: