Vientikaupan rahoitus -kasvukiertue

Kauppakamarit järjestävät yhdessä Finnveran, pankkien ja luottovakuuttajien kanssa kiertueen, jossa käydään läpi vientikaupan rahoittamista. Tilaisuudessa esitellään niin pankkien rahoitusratkaisuja vientiin kuin luottovakuuttajien viennin luottovakuutuksia sekä Finnveran vientitakuita. Viennin rahoitusratkaisuja avataan käytännön caseilla ja ohjelmassa on myös pienryhmäsparrausta sekä halukkaille yrityskohtaista neuvontaa.

Tilaisuuden ohjelma

8:30 Ilmoittautuminen, aamukahvi ja verkostoituminen

9:00 Suomi kaipaa kasvua ja kansainvälistymistä
Turun kauppakamarin toimitusjohtaja Kaisa Leiwo

Hallitse rahoitusratkaisut
Vice President Trade & Export Finance Vesa Kalenius, Handelsbanken

Muista luottovakuutus
Business development manager Keijo Kiviluoma, Coface

Finnveran vientikaupan rahoituskampanja
Finnveran aluejohtaja Seija Pelkonen

Näin rahoitimme onnistuneen vientikaupan
Case 1: Chief Financial Officer Petri Heino, Pemamek Oy
Case 2: toimitusjohtaja Pekka Kopra, Westa Group

Rahoitus-workshop – pienryhmäsparraus

Yritysedustajat jaetaan kahteen ryhmään:

1. Raaka-aineita, puolivalmisteita, kulutustavaroitatai palveluja vievät yhtiöt, joiden vienti on yleensä lyhyellä <180 päivän maksuajalla
    – Aiheena laskusaatavan luottovakuuttaminen ja sen rahoitus/myynti;
    – Ryhmän vetäjänä on luottovakuutusyhtiön edustaja
  2. Investointitavaroita (esim. koneita, tuotantolinjoja)vievät yritykset, joiden ostajat hakevat rahoitusvaihtoehtoja investoinnilleen
    – Aiheina erilaiset remburssit ja pankkitakaukset sekä vekseli
    – Ryhmän vetäjän on pankin edustaja

Johtopäätökset ja päivän opit –  pienryhmien vetäjät

12.00   Yrityskohtainen neuvonta (etukäteen varatut kahdenväliset keskustelut) + lounas

13.00   Tapahtuma päättyy

MIKSI – Vientikaupassa pärjääminen vaatii yhä osaavampaa rahoituksen ja maksutapojen hallintaa. Myyjä voi oikeilla rahoitusratkaisuilla voittaa vientikaupan. Barometri osoittaa, etteivät pk-yritykset hallitse vientikaupan tärkeitä työkaluja –  rahoitusta tai suojauskeinoja.

MITÄ – Kauppakamarit ja Finnvera haluavat Vientikaupan rahoitus -kiertueella yhdessä pankkien ja luottovakuutusyhtiöiden kanssa auttaa vientiyrityksiä hallitsemaan vientikaupan rahoituksen salaisuudet. Teemoina ovat vientikaupan rahoitus ja luottotappioilta suojautuminen sekä välineet, kuten luottovakuutus, remburssit, pankkitakaukset ja vekseli.

MITEN – Tapahtumissa kerrotaan käytännönläheisesti ostajarahoituksen ja ostajariskin hallinnankeinoista ja haastetaan pk-yrityksiä sparraavaan keskusteluun viennin luottopolitiikasta. Tavoitteena on, että osallistuva pk-yritys löytää työkaluja kilpailukykynsä parantamiseen viennissä ja saa eväitä kasvun hakemiseen kansainvälistymisestä.

KENELLE – Kohderyhmänä ovat suoraa vientiä harjoittavat pk- ja midcap –yritykset. Tilaisuus soveltuu myös  viennin juuri aloittaneille, pienemmille vientiyrityksille. Tapahtuma on yritysedustajille maksuton, mutta edellyttää etukäteisilmoittautumista. Pienryhmätyöskentelyn mahdollistamiseksi ilmoittautuneista valitaan kuhunkin tapahtumaan 15-30 kasvuhakuista vientiyritystä. Mahdolliset muut osallistujat päätetään tapahtumakohtaisesti.

Tarkemmat tiedot

13.11.