Virtuaalinen aamukahvitilaisuus – Turun kauppakamari & Eversheds Asianajotoimisto: Yrityssaneeraus – soveltuuko se koronan aiheuttamiin kassalikviditeettitilanteisiin?

Tervetuloa Turun kauppakamarin ja Eversheds Asianajotoimiston virtuaaliseen asiantuntijainfoon kuulemaan vinkkejä yrityssaneerauksesta ja sen tuomista mahdollisuuksista.

Konkurssilain väliaikaiset suojasäännökset ovat päättyneet tammikuussa, ja velkojat ovat ryhtyneet perimään saataviaan täysimittaisesti. Monille yrityksille korona aiheuttaa edelleen vakavia kassalikviditeettiongelmia, vaikka liiketoiminta muutoin olisi terveellä pohjalla.

Yrityssaneeraus on tarkoitettu elinkelpoisten yritysten käyttöön, jotka ovat tilapäisesti taloudellisissa vaikeuksissa. Yrityssaneeraus on lain tuoma suojattu silta yritystoiminnan vakauttamiseen ongelmatilanteissa.

Tilaisuuden lopuksi Verohallinnon asianvalvoja Tommi Vieno selventää verottajan nykyistä tilannekuvaa perintätilanteesta ja miten korona on siihen vaikuttanut.

Asiantuntijoina toimivat asianajajat Jari Malinen ja Touko Raitis Eversheds Asianajotoimistosta sekä verohallinnon Tommi Vieno.

Tilaisuudessa saat vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

Miten yrityssaneeraus toimii ja mikä on sen tavoitteena?
Onko kyse liiketaloudellisesta saneerauksesta vai vain velkasaneerauksesta?
Mitä vaikutuksia menettelyllä on nykyisiin velkoihin?
Vaikutukset liiketoimintaan sekä toimittaja- ja asiakassopimuksiin?
Milloin on syytä harkita yrityssaneerausmenettelyä?
Miten verottaja nykyisin perii saataviaan ja mitä joustoja on käytettävissä?

Ohjelma:
8.45 Linjat auki