Virtuaalinen asiantuntijainfo: Yritysten kustannustuen 3. hakukierros ja sulkemiskorvaus

Tämä tietoisku tarjoaa tuoretta tietoa yritysten kustannustuen kolmannesta kierroksesta, joka aukeaa 27.4. Lisäksi tilaisuudessa käsitellään sulkemiskorvausta, joka tulee koskemaan yrityksiä, joiden asiakastilat määrätään tai on määrätty suljettaviksi.

Kustannustuen kolmas hakukierros olisi tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on koronapandemian vuoksi pudonnut yli 30 prosenttia tukikaudella 1.11.2020–28.2.2021. Hallituksen esityksen mukaan kaikkien toimialojen yritykset voivat hakea kustannustukea. Valtioneuvosto antaa myöhemmin asetuksen toimialoista, jotka voivat hakea tukea ilman lisäperusteluja. Jos yritys ei kuulu asetuksessa määriteltyyn toimialaan, sen on perusteltava erikseen tuen tarve ja liikevaihdon lasku koronan takia.
Myös yksinyrittäjätuki on jatkossa osa kustannustukea.

Ohjelma:

8.45 linjat auki

klo 9 Tervetulosanat, Olli Hakala, Turun kauppakamari

Kustannustuen kriteerit ja hakeminen sekä sulkemiskorvaus – palvelupäällikkö Anna Leppänen, Valtiokonttori

Keskustelua ja kysymyksiä

klo 10 tilaisuus päättyy