Vuosilomalaki käytännönläheisesti

Eduskunta on hyväksynyt vuosilomalain muutokset. Lakimuutokset tulevat voimaan 1.4.2019 ja niitä sovelletaan 1.4.2019 alkavan lomanmääräytymisvuoden lomaoikeuteen. Uudet säännökset voivat kuitenkin tulla sovellettaviksi lomakorvauksen laskennassa jo vuonna 2019.

Muutosten myötä työntekijälle tulee oikeus vuosilomaa täydentäviin lisävapaapäiviin siltä osin, kuin työntekijän täydeltä lomanmääräytymisvuodelta ansaitsema vuosiloma alittaa 24 päivää sairaudesta tai lääkinnällisestä kuntoutuksesta johtuvan poissaolon vuoksi. Koulutuksessa käsitellään monipuolisesti vuosilomalain soveltamista ja lakimuutosten sisältöä käytännön työssä. Iltapäivän aikana saat vastauksia muun muassa siihen, kuinka vuosilomaa ansaitaan, milloin lisävapaapäiviä lasketaan ja miten, sekä miten vuosilomapalkka lasketaan erilaisissa työsuhteissa ja erilaisissa muutostilanteissa.

Kuulet myös, miten vuosiloma tulee antaa ja minkälaisista asioista työntekijän kanssa voidaan sopia.

Koulutus on hyödyllinen henkilöstöasioista vastaaville, esimiehille, palkanlaskijoille ja kaikille, jotka vastaavat työsuhdeasioita.

Koulutuksessa Helsingin seudun kauppakamarin lakimies Kirsi Parnila käy monipuolisesti läpi vuosilomalain soveltamista käytännön työssä. Luvassa on tiiviis ja  runsaasti tietoa sisältävä katsaus vuosilomalakiin hyvien esimerkkien avulla.

Ohjelma:

klo 12.45-13   Ilmoittautuminen ja aineiston jako

klo 13.00

Vuosiloman ansainta

– ansaintasäännöt
– vuosilomaa kerryttävä poissaolo

Vuosiloman ansainta työkyvyttömyyden ja kuntoutuksen ajalta (muutos 1.4.2019)

– vuosilomaa täydentävien lisävapaapäivien kertyminen
– lisävapaapäiväoikeuden päättyminen
– työsuhteen päättymisen vaikutus lisävapaapäiviin
– korvaus  lisävapaapäiviltä

Vuosiloman ja lisävapaapäivien antaminen

– loman jakaminen ja sen rajat
– ajankohdan määrääminen ja siitä sopiminen
– loman antaminen poissaolotilanteissa
– säästövapaan uudet mahdollisuudet
– vuosilomana siirtäminen sairausloman vuoksi

Vuosilomapalkka ja – korvaus

– vuosilomapalkan laskeminen eri tilanteissa
– muutostilanteet
– maksamisajankohta
– lomakorvaus lomapalkan sijasta
– lomaraha/lomaltapaluuraha

klo 16.00    Koulutus päättyy (iltapäiväkahvi n. klo 14.15)

Osallistumismaksu:

Turun kauppakamarin jäsenetuhinta 280 € + alv 24 %, normaalihinta 405 € + alv 24 %. Maksuun sisältyy kirjallinen aineisto ja iltapäiväkahvitarjoilu. HUOM! Mikäli osallistut myös aamupäivän Työaikalaki-koulutukseen, yhteishintaan sisältyy lounas. Kts hinnat alta:

HUOM! Osallistu molempiin 26.9. pidettäviin koulutuksiin; saat ne yhteishintaan 430 € + alv 24 % (kauppakamarin jäsenhinta), normaalihinta 630 € + alv 24 %. Hintaan sisältyy lounas.

Lisätietoa koulutuksesta:

Koulutuspäällikkö Maria Lindbom, puh. 050 5730 370 tai maria.lindbom@kauppakamari.fi

Ilmoittautuminen: to 19.9. mennessä

Peruutusehdot:
Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen peruutetuista koulutuksista perimme puolet osallistumismaksusta. Kaksi päivää ennen koulutusta ja sen jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Peruutukset kirjallisesti. Mikäli koulutukseen ilmoittautunut henkilö on estynyt, hänen tilalleen voi tulla yrityksestä toinen henkilö.

26.9.
Tapahtumaluokat: