Webinaari: Ennaltaehkäise ja hallitse sopimusriitoja

– COVID-19 -tilanteen eskaloimien liike-elämän sopimusvastuiden hallinta ja sopimusriitojen ratkaiseminen mahdollisimman tehokkaasti

COVID-19 -tilanteen johdosta eskaloituneet ongelmat sopimussuhteissa voivat tulla kalliiksi ja ne vievät aikaa yrityksen varsinaiselta liiketoiminnalta. Ennakointi ja oikea-aikainen reagointi sen sijaan minimoivat konflikteja ja mahdollisen riidan kustannuksia sekä nopeuttavat ongelmanratkaisua. Tässä koulutuksessa tarkastellaan, kuinka ennakoida ja hallita konflikteja sopimussuhteissa agendan mukaisesti.

Ohjelma:

1. Sopimusehtojen laadintaa ja päivitystarpeet COVID-19 -näkökulmasta:
      • Minkälaiset sopimusehdot (erityisesti force majeure – ja hardship-ehdot) voivat keventää sopimusvastuita taikka vapauttaa vastuista, jos COVID-19 estää tai vaikeuttaa sopimuksen suorittamista.
    2. Kuinka näihin ehtoihin vedotaan mahdollisimman tehokkaasti:
      • Mitä seikkoja ottaa huomioon kansallisessa ja kansainvälisessä liiketoiminnassa, jos suorituseste omassa tai sopimuskumppanin toiminnassa vie kohti erimielisyyttä tai oikeudenkäyntiä.
    3. Kuinka COVID-19 vaikuttaa liike-elämän riidanratkaisuun ja kuinka sopimuksilla voidaan vaikuttaa asiaan:
      • Minkälaisin keinoin ja sopimusehdoin nopeutetaan ratkaisun saatavuutta niin kansallisessa kuin kansainvälisessäkin sopimusriidassa, kun neuvottelemalla ei enää päästä eteenpäin ja aika on rahaa.

Asiantuntijoina osakas, asianajaja, varatuomari Niina Rosenlund ja asianajaja, varatuomari Terhi Holkeri, Eversheds Asianajotoimisto

Jäsenhinta 120 € + alv, normaalihinta 190 € +alv.

Ilmoittaudu viimeistään pe 22.5.

Asiantuntijoiden esittely:

Niina Rosenlund toimii Eversheds Asianajotoimiston riidanratkaisu-osaamisryhmän vetäjänä. Hänellä on laaja kokemus toimimisesta asiamiehenä riita-asioiden oikeudenkäynneissä ja välimiesmenettelyissä. Niina on toiminut asiamiehenä mm. vahingonkorvausjutuissa sekä rahoitusjärjestelyihin, toimitussopimuksiin ja yritys-järjestelyihin liittyvissä riidoissa. Hän avustaa asiakkaitamme myös talousrikosasioissa sekä hallintoprosesseissa. Niina on toiminut useamman kerran Keskuskauppakamarin välimieslautakunnan määräämänä ainoana välimiehenä sekä uskottuna miehenä osakkaiden välisissä lunastusriidoissa.

Terhi Holkeri
on hoitanut erilaisia yritysten riita-asioiden oikeudenkäyntejä kymmenen vuoden ajan asianajotoimistossa Helsingissä ja Tampereella. Terhi on erikoistunut välimiesmenettelyyn sekä kansainvälisen kaupan riita-asioihin, kuten laitetoimitusriitoihin sekä jälleenmyyntisopimuksiin liittyviin riita-asioihin. Näiden ohella hän avustaa asiakkaita mm. osakassopimuksiin, yrityskauppoihin ja osakeyhtiölakiin liittyvissä riita-asioissa. Terhi on suorittanut Keskuskauppakamarin välimieskoulutuksen ja auskultoinut varatuomariksi Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.

25.5.
Tapahtumaluokat: