Ladataan Tapahtumat

« Kaikki tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Webinaari: Tulevaisuutta ei voi ennustaa, kassaa voi

14.9.2020 klo 13:00 - 16:00


Tulevaisuuden ennakointi ja ennustettavuus muuttuvat entistä haasteellisemmiksi.

”Tulevaisuutta ei voi ennustaa, kassaa voi” -koulutus tehostaa johtamista ja seurantaa sekä antaa eväät tarkempaan toiminnan ohjaukseen ennustamista automatisoimalla, ennakoitavuutta lisäämällä ja reaktionopeutta parantamalla.

Koulutuksessa pureudutaan ymmärrykseen siitä, että liiketoimintaan liittyviä kustannuksia jää piiloon ylimmän johdon ihmisiltä, koska osa kustannuksista selviää vain kassavirtalaskelmasta. Kassavirtatuloksen näkökulmalla päästään kiinni prosesseihin, joissa muutoksia tapahtuu. Virallisen tuloslaskelman rivit eivät näitä muutoksia pysty näyttämään.
Koulutuksessa kerrotaan käytännön esimerkkien avulla, miten kassavirtajohtaminen toimii omistajan vastuun, hallituksen vastuun ja toimitus-/toiminnan johtajan vastuun työkaluna. Lisäksi koulutuksessa tulee esille useampia tuoreita tutkimustuloksia siitä, miten johtamisen laatu, hyvä organisaatioilmapiiri ja markkinointi vaikuttavat investointi- ja/tai osinko- sekä lainojen hoitomahdollisuuksiin.

Miksi osallistua koulutukseen?

1. Näet eturivin paikalta tietoa siitä, miten johtaminen on muuttumassa ja mitä se edellyttää seurannalta ja toiminnan ohjaukselta!
2. Opit kassavirtatuloksien menetelmää, niiden vertailtavuutta sekä eroavaisuuksia virallisiin tuloksiin nähden sekä löydät tapoja hyödyntää näin tuotettua tietoa tehokkaamman johtamisen, seurannan ja toiminnan ohjauksen tukena!
3. Opit ymmärtämään miten lukitsemalla viimeksi toteutunut ”talouskunto” voidaan kurkistaa tulevaan ja pystytään laatimaan jopa automaattinen kassaennuste sekä miten kassanennnusteella pystytään mallintamaan erilaisia tulevaisuuden skenaarioita!

4. Yrityselämän case-esimerkkien avulla saat eväitä investointi-, osinko- ja rahoitushuoltomahdollisuuksien kasvattamiseen!

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti omistajille, toimitusjohtajille ja johtoryhmille.


Kouluttajana on LJK Riku Lehtinen:

Pääanalyytikko ja hallituksen puheenjohtaja, Strategic Accounting Finland Oy. Liike-elämän ja johdon konsultit LJK ry:n jäsen.
Riku on Suomen kokeneimpiin kuuluva liikkeenjohdon konsultti, erityisalueenaan talousmallinnus. Hän on konsultoinut ja kouluttanut tuhansia yrityksiä ja ihmisiä niin yksityisellä, julkisella kuin kolmannella sektorilla vuodesta 1976 lähtien.
Riku on analysoinut neljällä vuosikymmenellä yli 6.000 yksityisen, julkisen ja kolmannen sektorin talousyksikön kassavirtojen käyttäytymistä kaikilta toimialoilta ympäri maailmaa muun muassa johtamisen, markkinoinnin, tuotannon, prosessien, investointien, sopeutusten, erilaisten kannustinjärjestelmien, omistajan vaihdosten, fuusioiden sekä konsernikokonaisuuksien ja niiden osien näkökulmista.


Ohjelma:

klo 12.45-13       liittyminen webinaariin

klo 13
Tulevaisuuden ennakointi ja ennustettavuus muuttuvat entistä haasteellisemmiksi
• Yrityksen toiminnassa edellytetään entistä nopeampaa reagointikykyä, reaktionopeutta sekä jatkuvaan muutokseen sopeutumista.
• Miksi kassavirtatulos toimii tukena reagointikyvyn ja reaktionopeuden lisäämisessä

Miten kassavirtatulos lasketaan ja mitä tällä tiedolla tehdään?
• Konsernien, tulosyksiköiden ja kustannuspaikkojen sekä tiimien johtamisen, seurannan ja ohjauksen tehostaminen kassavirtatulosodotusten ja automaattiennusteiden avulla

Tuotannon (toiminnan), markkinoinnin, henkilöstö- ja muiden resurssien näkökulmat?
• Investointien ja toimintavaihtoehtojen simulointi päätösten teon, johtamisen, seurannan ja toiminnan ohjauksen tueksi

klo 16                 webinaari päättyy


Osallistumismaksu:

Turun kauppakamarin jäsenetuhinta 280 € + alv 24 %, normaalihinta 405 € + alv 24 %. Laskutamme maksun jälkikäteen.

Lisätietoa webinaarista:
Koulutuspäällikkö Maria Lindbom, puh. 050 5730 370 tai maria.lindbom@kauppakamari.fi

Ilmoittautuminen: 13.9. klo 12.00 mennessä

 

Tiedot

Päivämäärä:
14.9.2020
Aika:
13:00 - 16:00
Tapahtumaluokat:
, ,
Ilmoittaudu:
https://www.lyyti.fi/t/?page=event_link&eid=ecfB866d30f2642

Tapahtumapaikka

(verkkokoulutus)

Järjestäjä

Turun kauppakamarin koulutus
Puhelin:
02 274 3411
Sähköposti:
koulutus@turku.chamber.fi

Turun kauppakamari on Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana toimiva organisaatio. Kauppakamari on linkki yritysten ja julkisten päättäjien välillä ja sen toiminta perustuu kauppakamarilakiin ja vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Turun kauppakamari on perustettu vuonna 1917 ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.

©Turun kauppakamari 2021. Kaikki oikeudet pidätetään. Toteutus Sofokus Oy