Usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet valmiiksi vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos et löydä niistä etsimääsi vastausta, ota yhteyttä toimistoomme.

Keitä kauppakamariin kuuluu?

Turun kauppakamariin kuuluu lähes 1 600 yritystä ja organisaatiota. Yrityksiä on kaikilta toimialoilta yhden hengen yrityksistä pörssiyhtiöihin. Reilu puolet yritysjäsenistä on alle 10 henkilöä työllistäviä yrityksiä alueen elinkeinorakenteen mukaisesti. Kauppakamarin jäsenverkostoon kuuluvat yritysten lisäksi keskeisimpiä varsinaissuomalaisia viranomaisorganisaatioita, alueemme yliopistot ja muut merkittävät oppilaitokset sekä esimerkiksi monet kunnat ja kuntien elinkeinoyhtiöt. Turun kauppakamarin jäsenet löydät jäsenhausta.

Ketkä voivat osallistua Kauppakamarin tilaisuuksiin?

Kauppakamarin jäsenyys koskettaa koko yrityksen henkilökuntaa. Suosittelemme, että mahdollisimman moni osallistuisin kauppakamaritoimintaan ja verkostoitumistapahtumiin, sillä näin saatte parhaiten jäsenmaksullenne vastinetta. Vastaamalla kauppakamarin kyselyihin ja tiedonkeruuseen saat äänesi välittömästi kuuluviin ja tulokset heti käyttöön. Valiokuntatyöskentely on myös hyvä tapa aktiiviseen vaikuttamiseen.

Mikä on kauppakamarin ja nuorkauppakamarin ero?

Nuorkauppakamari on nuorten, alle 40-vuotiaiden kehittämis- ja kontaktiverkosto joka antaa mm. johtamiskoulutusta jäsenilleen. Se pyrkii vaikuttamaan yhteiskuntaan kehittämällä jäsentensä johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä.

Kauppakamareilla ja Nuorkauppakamareilla ei ole nimestään huolimatta varsinaisesti toiminnallista yhteyttä. Nuorkauppakamarit eivät kuulu kauppakamarilain perusteella toimivaan kauppakamarijärjestelmään, mutta ovat saaneet kauppakamareilta luvan käyttää sanaa ’kauppakamari’ omassa nimessään.

Yhteistyö nuorkauppakamarien ja Turun kauppakamarin välillä on erittäin aktiivista. Turun kauppakamarissa toimii nuorkauppakamarikilta, joka kokoaa jokaisen valiokunnan kaksi nuorkauppakamariedustajaa yhteen. Yhteisiä tilaisuuksia ja tapahtumia järjestetään kaikkien alueen Nuorkauppakamareiden kanssa esimerkkinä Business festivaali SHIFT. Myös alueellisesti kauppakamarin osastot ja nuorkauppakamarit tekevät tiiviistä yhteistyötä keskenään. Nuorkauppakamarikillassa on vuosittain myös alueiden edustajia.

Miten voin saada esityslistalle jonkun seudun elinkeinoelämää edesauttavan asian?

Ottamalla meihin yhteyttä! Toimitusjohtajalle voi aina soittaa tai lähettää sähköpostia. Voit myös olla yhteydessä suoraan valiokuntien sihteereihin.

Paula Virri: matkailu, laki, kauppa, finanssi ja välityslautakunta.

Jaana Mäkikalli: koulutus- ja työvoima, kansainvälisyys

Tiina Vainio: ICT

Minna Arve: elinkeinopolitiikka, kuljetus, teollisuus

Haluaisin järjestää kauppakamarin jäsenille tilaisuuden. Mitä teen?

Kauppakamari järjestää säännöllisesti tilaisuuksia yhteistyössä jäsenten kanssa. Joka kuukausi vieraillaan jäsenaamukahveilla ja kuullaan mielenkiintoisia yritystarinoita. Lisäksi muutaman kerran vuodessa järjestetään jäsenyrityksen isännöimä kauppakamarilounas. Tapahtumayhteistyötä voi tehdä myös mm. golf-kisojen, tutkimusten julkistusten tai workshoppien osalta. Kuka tahansa jäsen voi koosta ja paikkakunnasta riippumasta järjestää tilaisuuden

Työnjako on seuraava: kauppakamari hoitaa tilaisuuden markkinoinnin ja ilmoittautumiset, isäntä puolestaan huolehtii tilaisuuden ohjelmasta ja tarjoiluista. Tilaisuuksien isännöinti on suosittua ja jonotustilannetta voit tiedustella kauppakamarista. Salon, Loimaan ja Uudenkaupungin osastojen alueella järjestetään myös jäsenaamukahveja. Lisätietoa järjestelyistä saa osastojen asiamiehiltä.

Turun kauppakamari on Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana toimiva organisaatio. Kauppakamari on linkki yritysten ja julkisten päättäjien välillä ja sen toiminta perustuu kauppakamarilakiin ja vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Turun kauppakamari on perustettu vuonna 1917 ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.

©Turun kauppakamari 2017. Kaikki oikeudet pidätetään. Toteutus Sofokus Oy