Usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet valmiiksi vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos et löydä niistä etsimääsi vastausta, ota yhteyttä toimistoomme.

Keitä kauppakamariin kuuluu?

Turun kauppakamariin kuuluu yli 1 800 yritystä ja organisaatiota. Yrityksiä on kaikilta toimialoilta yhden hengen yrityksistä pörssiyhtiöihin. Reilu puolet yritysjäsenistä on alle 10 henkilöä työllistäviä yrityksiä alueen elinkeinorakenteen mukaisesti. Kauppakamarin jäsenverkostoon kuuluvat yritysten lisäksi keskeisimpiä varsinaissuomalaisia viranomaisorganisaatioita, alueemme yliopistot ja muut merkittävät oppilaitokset sekä esimerkiksi monet kunnat ja kuntien elinkeinoyhtiöt. Turun kauppakamarin jäsenet löydät jäsenhausta.

Ketkä voivat osallistua kauppakamarin tilaisuuksiin?

Kauppakamarin jäsenyys koskettaa koko yrityksen henkilökuntaa. Suosittelemme, että mahdollisimman moni jäsenyrityksen henkilökunnasta osallistuisi kauppakamaritoimintaan ja verkostoitumistapahtumiin, sillä näin yritys saa parhaiten jäsenmaksulleen vastinetta.

Mikä on kauppakamarin ja nuorkauppakamarin ero?

Nuorkauppakamari on alle 40-vuotiaille tarkoitettu kehittämis- ja kontaktiverkosto, joka antaa mm. johtamiskoulutusta jäsenilleen. Se pyrkii vaikuttamaan yhteiskuntaan kehittämällä jäsentensä johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä.

Kauppakamareilla ja Nuorkauppakamareilla ei ole nimistään huolimatta varsinaisesti toiminnallista yhteyttä. Nuorkauppakamarit eivät kuulu kauppakamarilain perusteella toimivaan kauppakamarijärjestelmään, mutta ovat saaneet kauppakamareilta luvan käyttää sanaa kauppakamari omassa nimessään.

Yhteistyö nuorkauppakamarien ja Turun kauppakamarin välillä on erittäin aktiivista. Turun kauppakamarissa toimii nuorkauppakamarikilta, joka kokoaa jokaisen valiokunnan kaksi nuorkauppakamariedustajaa yhteen. Yhteisiä tilaisuuksia ja tapahtumia järjestetään kaikkien alueen Nuorkauppakamareiden kanssa.

Miten voin saada esityslistalle jonkun seudun elinkeinoelämää edesauttavan asian?

Ottamalla meihin yhteyttä! Toimitusjohtajalle voi aina soittaa tai lähettää sähköpostia. Voit myös olla yhteydessä suoraan valiokuntien sihteereihin:

Kaisa Leiwo: lakivaliokunta ja kiinteistö- ja rakennusalan valiokunta

Pauliina Forsman: kauppavaliokunta, kuljetusvaliokunta ja kansainvälistysmisvaliokunta

Tiina Vainio: ICT-valiokunta, finanssivaliokunta ja elinkeinopolitiikan valiokunta

Miro Laaksonen: hyvinvointi- ja terveysalan valiokunta

Raimo Rantanen: teollisuusvaliokunta

Olli Hakala: viestintä- ja markkinointivaliokunta ja matkailuvaliokunta

Haluaisin järjestää kauppakamarin jäsenille tilaisuuden. Mitä teen?

Kauppakamari järjestää säännöllisesti tilaisuuksia yhteistyössä jäsenten kanssa. Joka kuukausi vieraillaan jäsenaamukahveilla ja kuullaan mielenkiintoisia yritystarinoita. Lisäksi muutaman kerran vuodessa järjestetään jäsenyrityksen isännöimä kauppakamarilounas. Tapahtumayhteistyötä voi tehdä myös mm. tutkimusten julkistusten tai workshoppien osalta. Kuka tahansa jäsen voi koosta ja paikkakunnasta riippumasta järjestää tilaisuuden

Työnjako on seuraava: kauppakamari hoitaa tilaisuuden markkinoinnin ja ilmoittautumiset, isäntä puolestaan huolehtii tilaisuuden ohjelmasta ja tarjoiluista. Tilaisuuksien isännöinti on suosittua ja jonotustilannetta voit tiedustella kauppakamarista. Salon, Loimaan ja Uudenkaupungin osastojen alueella järjestetään myös jäsenaamukahveja. Lisätietoa järjestelyistä saa osastojen asiamiehiltä.

Turun kauppakamari on Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana toimiva organisaatio. Kauppakamari on linkki yritysten ja julkisten päättäjien välillä ja sen toiminta perustuu kauppakamarilakiin ja vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Turun kauppakamari on perustettu vuonna 1917 ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.

©Turun kauppakamari 2021. Kaikki oikeudet pidätetään. Toteutus Sofokus Oy