Loimaan kauppakamariosasto

Loimaan kauppakamariosasto kuuluu Turun kauppakamariin ja kattaa Loimaan, Pöytyän ja Oripään seutukunnan noin 70 jäsenyrityksellään. Kauppakamariosasto on koko 70 toimintavuotensa ajan kehittänyt Loimaan seutukuntaa yrityksiä kiinnostavana sijaintipaikkana ja ollut mukana toimintaympäristön kehittämisessä.

Loimaan kauppakamariosasto on verkostojen verkosto. Loimaan paikallisosaston toiminnan menestymisen kulmakivinä on jäsenyritysten aktiivisuuden lisäksi tiivis yhteistyö seutukunnan muiden elinkeinoelämän kehitykseen pyrkivien tahojen kanssa. Loimaan seudun monipuolinen elinkeinoelämä mahdollistaakin tukevan pohjan paikalliselle yhteistyölle niin kaupungin, järjestöjen sekä muiden eri sidosryhmien kanssa.

RekryExpossa 2018 kauppakamariosasto mukana Loimaan yhteisosastolla.

Viestinvälitystä tehdään Turun kauppakamarin lisäksi muiden alueen kasvun ja elinvoimaisuuden kannalta tärkeiden toimijoiden kanssa.

Turun kauppakamarin järjestämät monipuoliset neuvontapalvelut, koulutukset ja tilaisuudet tukevat yritysten kestävää kasvua ja ovat osaston jäsenistön hyödynnettävissä. Loimaan kauppakamariosasto järjestää jäsenistölleen myös paikallisesti omia koulutustilaisuuksia, asiantuntijapuheenvuoroja ja tietoiskuja. Loimaan kauppakamariosasto järjestää ja osallistuu myös nuorisotyöllisyyttä ja yrittäjyyskasvatusta edistäviin hankkeisiin sekä muihin verkosto- ja yhteistyöhankkeisiin.

Loimaan seutukunnan edunvalvonnassa kauppakamariosasto vaikuttaa niihin päättäjiin ja tahoihin, joilla on merkitystä seutukunnan toimintaedellytyksien kehittämisessä ja päätöksenteossa.

Kauppakamariosaston logossa näkyy Loimaan šamaanin, taiteilija Alpo Jaakolan kädenjälki

Edunvalvonnassa tärkeä rooli on esimerkiksi alueen kilpailukyvyn säilyttämisessä ja seutukuntaan liittyvän tieverkoston (erit. VT9) kehittämistyöllä. Loimaan kauppakamariosaston tekemä edunvalvontatyö pitää nämä asiat esillä monin eri tavoin.

Seudun edunvalvontatyössä osasto huomioi Lounais-Suomen positiivisen rakennemuutoksen vaikutukset, joissa Loimaan kaltaiset pienet seutukunnat ovat tärkeässä roolissa. Loimaan kauppakamariosasto pitää aktiivisesti positiiviseen rakennemuutokseen, ja siihen liittyviin

elinkeinorakenteen muutokseen, yritysten rekrytointi- ja osaamistarpeisiin, teknisen korkeakoulutuksen tarpeeseen ja yleisesti seutukuntien yritysten  mahdollisuuksiin liittyvää keskustelua ja toimintaa yllä, esimerkiksi järjestämällä kaikille avoimia keskustelutilaisuuksia aiheesta ja antamalla kannanottoja aiheesta.

Tulevia tapahtumia

Sääntömääräinen syyskokous

Lämpimästi tervetuloa Loimaan kauppakamariosaston sääntömääräiseen syyskokoukseen tiistaina 17.11. klo 11:30 alkaen (lounas klo 11). Kokous järjestetään Maatalousmuseo Sarkassa (neuvottelutila Aitta). Voit osallistua myös etäyhteyden välityksellä.

Aika: 17.11. kello 11:30, lounasmahdollinen buffet-pöydästä kello 11:00 alkaen
Paikka: Sarka Maatalousmuseo, neuvottelutila Aitta (erillinen rakennus)

Huomio myös Teams-osallistumismahdollisuus tämän linkin kautta.

Puheenvuoro kokouksen päätteeksi kello 13: Kun korona vei markkinoinnin digiin – Case Pemamek Oy Janne Vainionpää, Flik Oy ja Emilia Vuorela Pemamek Oy

Digiajan luovista markkinointi-ideoista meille kertoo toimitusjohtaja Janne Vainionpää Flik Oy:sta, jonka jälkeen Viestintäpäällikkö Emilia Vuorela Pemamek Oy:sta kertoo minkälaisia digitaalisen markkinoinnin ratkaisuja heillä innostuttiin korona-aikana kokeilemaan. Tule kuulemaan puheenvuoro Teamsin kautta kello 13 tästä linkistä.

Esityslista
Kokouksen avaus
Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta
Kokouksen pöytäkirjantarkastajien valinta
Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2021
Osaston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien valinnat vuodelle 2021
Osaston hallituksen jäsenten valinnat vuodelle 2021
Edustus Turun kauppakamariin 2021
Muut asiat
Kokouksen päättäminen

Kauppakamariosaston syyskokous on erinomainen verkostoitumistilaisuus, sillä paikalla on monipuolisesti jäsenistöämme, hallituksen jäseniä ja puheenjohtajistoa. Määrämuotoiset asiat ovat vain yksi osa kokousta. Suosittelemme lämpimästi osallistumista!

Kokousjärjestelyissä huomioidaan koronatilanteeseen liittyvät viranomaisohjeistukset, kuten noudatetaan turvavälejä, vältetään kättelyä ja huolehditaan käsihygieniasta. Kokoustila Aitan kapasiteetti on 120 henkilölle, joten turvavälit pystymme helposti pitämään. Halutessaan saa käyttää kasvomaskia.

Loimaan seudun yritysyhteistyöverkosto aloittaa toimintansa

Lämpimästi tervetuloa mukaan tutustumaan Loimaan seudun yritysten edustajiin ja keskustelemaan ajankohtaisista teemoista!

Loimaan seudun yritysyhteistyöverkosto

Osastoasiamies

Osaston puheenjohtajisto

Osaston puheenjohtaja, Pekka Heikonen, hallituksen puheenjohtaja, Pemamek Oy
Osaston I varapuheenjohtaja, Kari Mylén, kauppias, K. Mylen Oy
Osaston II varapuheenjohtaja, Jukka-Pekka Korja, toimitusjohtaja, Vallox Oy

Osaston hallituksen jäsenet

Ala-Laurinaho Ari, johtaja, Nordea
Alamäki Sanna, toimitusjohtaja, YTK
Godenhielm-Nars Karin, toimitusjohtaja, Dinolift Oy
Huttunen Timo, toimitusjohtaja, Lännen Tractors Oy
Järvinen Tero, toimitusjohtaja, Nordic Traction Oy
Pullinen Juha, toimitusjohtaja, OP Loimaa
Rantala Jari, kaupunginjohtaja, Loimaa
Ruohola Jyrki, palvelujohtaja, Accountor
Savo Aapo, toimitusjohtaja, Hunajayhtymä Oy
Tevasaari Jouko, apulaisrehtori, Novida
Tunkkari Matti, kehittämisjohtaja, Loimaa
Uusitalo Tanja, puheenjohtaja, Loimaan Seudun Nuorkauppakamari Ry

Turun kauppakamari on Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana toimiva organisaatio. Kauppakamari on linkki yritysten ja julkisten päättäjien välillä ja sen toiminta perustuu kauppakamarilakiin ja vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Turun kauppakamari on perustettu vuonna 1917 ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.

©Turun kauppakamari 2021. Kaikki oikeudet pidätetään. Toteutus Sofokus Oy