Palvelut

Lakineuvonta

Tarvitsetko tietoa verotuksesta, taloushallinnosta, työsuhteista tai vaikka yrityksen kauppasopimuksista? 

Turun kauppakamari tarjoaa jäsenilleen maksuttomia neuvontapalveluita. Voit ottaa suoraan yhteyttä Helsingin seudun kauppakamarin lakimiehiin tai asiantuntijoihin.

Lue lisää

Ulkomaankauppaa koskeva neuvonta

Ulkomaankaupan asiakirjoihin liittyvää neuvontaa antaa Satu Lehenberg, puh. (02) 274 3400 ta sähköpostilla satu.lehenberg@kauppakamari.fi. Tutustu myös ulkomaankaupan kansioihin. Lisätietoa saat keskuskauppakamarin sivuilta.

Taloushallinnon kansiot

Palkkakansio

Kauppakamarin jäsenetuna on mahdollisuus hankkia Helsingin Kamari Oy:n tuottama ja ylläpitämä Palkkakansio®. Se on kolmeosainen (Palkanlaskenta, Työpaikan lait ja Työsuhdeasiat) ja siihen on koottu tärkeimmät palkanmaksuun liittyvät säännöt työsopimuslain, työaikalain ja vuosilomalain osalta esimerkein varustettuna. Kansioiden tietoja päivitetään useita kertoja vuodessa.

Kirjanpitokansio käsittelee käytännön kirjanpitotyön kannalta keskeisimpiä asioita. Se sisältää mm. kirjausohjeita juoksevan kirjanpidon hoitamiseksi ja tilinpäätöksen laatimiseen liittyviä ohjeita sekä Kirjanpitolautakunnan antamat yleisohjeet.

Taloushallinnon jatkuvasti päivitettävään kansiosarjaan kuuluu myös ALV-kansio. Se on selkeä ja havainnollinen käsikirja henkilölle, joka käsittelee työssään arvonlisäveroasioita. ALV-kansio sisältää kattavasti tietoa arvonlisäverotuksesta yrityksen koko elinkaaren ajaksi. Tiedot on esitetty käytännönläheisessä muodossa ja runsaasti esimerkkejä sisältäen.

Verokansio on havainnollinen yritysverotuksen käsikirja. Se on ensimmäinen päivitettävä teos, johon yritystoimintaa koskevan verotuksen eri osa-alueita on koottu yksiin kansiin.

Lisätiedot kaikista kansioista myös www.kauppakamaritieto.fi.

Muut neuvontapalvelut

Toimiston palvelutehtäviin kuuluvat myös Keskuskauppakamarin ansiomerkkien ja Kansainvälisen kauppakamarin (ICC) julkaisujen välittäminen.

 

Turun kauppakamari on Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana toimiva organisaatio. Kauppakamari on linkki yritysten ja julkisten päättäjien välillä ja sen toiminta perustuu kauppakamarilakiin ja vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Turun kauppakamari on perustettu vuonna 1917 ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.

©Turun kauppakamari 2021. Kaikki oikeudet pidätetään. Toteutus Sofokus Oy