Kansainvälistyminen

Turun kauppakamari tukee jäsenyritystensä kansainvälistymistä eri tavoin. Kansainvälistymisen palveluitamme ovat muun muassa ulkomaankaupan asiakirjojen myöntäminen ja vahvistaminen sekä  kansainvälistymisen koulutukset ja tilaisuudet, neuvonta, tietopalvelut ja kontaktit.

Palveluita Suomessa

Kauppayhdistykset

Suomessa eri vientimarkkinoista kiinnostuneiden yritysten käytettävissä on Keskuskauppakamarissa toimivat 18 kahdenvälistä kauppakamaria ja kauppayhdistystä. Ne kokoavat yhteen yritykset vaihtamaan tietoa, kokemuksia ja kontakteja kohdemaasta. Ne toimivat tiiviissä yhteistyössä Team Finland-toimijoiden kanssa ja vahvistavat yritysten keskinäistä verkottumista ja muuta yhteistyötä kansainvälistymisessä

Enterprise Europe Network

Suomessa yritykset niiden sijaintipaikasta riippumatta voivat hyödyntää Helsingin seudun kauppakamarissa toimivan Enterprise Europe Network –toimiston palveluita. Neuvonnan lisäksi yrityksillä on mahdollisuus tehdä asiakas- ja kumppanihakuja sekä hyötyä erilaisista EU-kansainvälistymishankkeista.

Tuki maailmalla

FinnCham

Maailmalla eri vientimarkkinoilla yritysten käytettävissä on tällä hetkellä yhteensä 37 eri maissa toimivaa kahdenvälistä kauppakamarin ja Business Councilia mukaan akkreditoituun FinnCham-verkostoon, joka kokoaa kohdemaissa yhteen siellä toimivat isot ja pienet suomalaisyritykset ja muut kumppanit. FinnCham-verkosto toimii tiiviissä yhteistyössä Team Finland–toimijoiden kanssa.

AHK

Maailmalla 90 maassa yli 1000 asiantuntijan voimin toimiva Saksan kauppakamarien AHK-verkosto on myös vientiyritystemme käytettävissä. Keskuskauppakamarin ja Saksan teollisuus- ja kauppakamarin DIHK:n yhteistyösopimus takaa suomalaisille AHK-palvelut samoilla ehdoilla ja hinnoilla kuin saksalaisille yritysasiakkaille. AHK-verkosto on harkinnanarvoinen ja erilainen vaihtoehto markkinoille menoon.

Team Finland

Team Finland on yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto, jonka ytimen muodostavat Business Finland, Finnvera, Finnfund, Finnpartnership, Teollisuussijoitus, ELY-keskukset ja TE-toimistot sekä ulkoministeriö lähetystö- ja kunniakonsuliverkostoineen. Team Finland verkosto pyrkii tarjoamaan yrityksille sujuvan palveluketjun neuvonnasta rahoitukseen. Keskuskauppakamari, kauppakamarit Suomessa ja Finncham-kumppanit maailmalla tekevät yhteistyö Team Finland-toimijoiden kanssa. Tavoitteena tarjota parhaat julkiset ja yksityiset palvelut helposti ja asiakasystävällisesti yritysten käyttöön.

Ole yhteydessä

World Trade Center Turku

Lounaissuomalaiset yritykset voivat liittyä globaaliin WTC-verkostoon ja etsiä kontakteja ja yhteistyökumppaneita ympäri maailman. Lisäksi WTC Turku järjestää seminaareja koulutuksia eri kansainvälistymisen ja kasvun osa-alueilta. Myös PK-yritysten vienninedistämismatkat kuuluvat toimintaan.

www.wtc-turku.fi

 

Turun kauppakamari on Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana toimiva organisaatio. Kauppakamari on linkki yritysten ja julkisten päättäjien välillä ja sen toiminta perustuu kauppakamarilakiin ja vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Turun kauppakamari on perustettu vuonna 1917 ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.

©Turun kauppakamari 2021. Kaikki oikeudet pidätetään. Toteutus Sofokus Oy