Vastuullisen liiketoiminnan palvelut

Turun kauppakamari kokoaa tälle sivulle Varsinais-Suomen vastuullisuus- ja ympäristöpalveluja. Jos haluat palvelusi sivuille, ota yhteys tiina.vainio@kauppakamari.fi.

Kauppakamarin ilmastositoumus 

Yrityksestäsi hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä? Tee Ilmastositoumus ja laadi tiekartta päästöjen vähentämiseksi. Sitoutumisesta voit kertoa Keskuskauppakamarin myöntämällä Ilmastositoumus-tunnuksella. 

Lue lisää ilmastositoumuksesta 

Hiilijalanjäljen seuranta 

Turun AMK:n CarbonWise-hankkeessa mahdollistetaan yritysten ymmärrys hiilijalanjälkensä koostumisesta sekä mahdollistetaan yrityksille kyvyt itse seurata hiilijalanjälkensä parametrejä.  

Lue lisää

Opiskelijapalvelut yrityksille 

Kiertotalous 2.0 on Turun ammattikorkeakoulun innovaatioalusta yrityksille. Se koostuu eri alojen korkeakouluopiskelijoista, jotka tekevät erilaisia kokeiluita ja projekteja yrityksen tarpeisiin räätälöitynä.

Lue lisää

Topinpuiston kiertotalouden sparrauspalvelu 

Topinpuisto auttaa yrityksiä ja organisaatiota löytämään oma polku kiertotalouden liiketoimintaan. Topinpuiston sparrauspalvelun tarkoituksena on kehittää kiertotalouden innovaatioita ja palveluja. Sparrauspalvelu on suunnattu yrityksille ja yhteisöille, jotka etsivät uusia avauksia tai haluavat kehittää jo olemassa olevaa kiertotalouden ideaa tai ideoita.

Lue lisää

Turun kaupungin ilmastotekotietokanta – ilmoita yrityksesi mukaan 

Turun kaupunki kutsuu turkulaisia yrityksiä ja yhteisöjä mukaan tekemään Turusta hiilineutraalia.  Hiilineutraali Turku 2029 -tietokannasta löydät mukana olevien yhteisöjen ja yritysten ilmastotekoja. Ilmoita mukaan myös omasi! 

Lue lisää ilmastotietokannasta

Työkalut ja vinkit PK-yritysten resurssiviisauteen

Hiilijalanjäljen laskenta, oman arvoketjun selvittäminen tai energiatesti? FISU (Finnish Sustainable Communities) -verkoston yhteishankkeessa ”Resurssiviisaiden yritysten ilmastoteot” koottu materiaali antaa konkreettisia työkaluja ja vinkkejä PK-yritysten ilmastotyön vauhdittamiseksi.

Työkalut ja vinkit PK -yritysten resurssiviisauteen (PDF)

Keskuskauppakamarin Ihmisoikeussitoumus

Keskuskauppakamarin Ihmisoikeussitoumus on ihmisoikeusvastuun toteuttamiseen ja parantamiseen tarkoitettu työkalu, jonka voivat ottaa käyttöön kaikki Suomessa ja kansainvälisesti toimivat yritykset ja yhteisöt. Ihmisoikeussitoumus auttaa organisaatiota ymmärtämään, mitä ihmisoikeusvastuu on ja mitä se tarkoittaa käytännössä sekä auttaa viestimään vastuullisuustoimista.

Lue lisää ihmisoikeussitoumuksesta

 

Turun kauppakamari on Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana toimiva organisaatio. Kauppakamari on linkki yritysten ja julkisten päättäjien välillä ja sen toiminta perustuu kauppakamarilakiin ja vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Turun kauppakamari on perustettu vuonna 1917 ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.

©Turun kauppakamari 2021. Kaikki oikeudet pidätetään. Toteutus Sofokus Oy