Spottivalossa: Bulleriina Ky

Kuvassa Bulleriinan Turun toimipiste Telekadulla

Bulleriina Ky on Ruskolta lähtöisin oleva leipomokahvila, jonka muina toimipisteitä ovat lounaskahvila Liedossa, lounaskahvila ja konditoria Turussa sekä henkilöstöravintola Naantalissa. Yrityksen perustanut Tiina Mäkelä päätyi yrittäjyyteen alun perin opintojen ja työssäoppimisen myötä.

”Mahdollisuus yrittäjyyteen tarjoutui minulla vuonna 2005. Se tuli itselle hieman yllätyksenä, sillä en ollut koskaan aiemmin ajatellut lähteväni yrittäjyyteen, mutta niin siinä vain kävi,” muistelee Mäkelä yrittäjyytensä alkua.

Bulleriinan toimintaperiaatteena on tuottaa asiakkailleen laadukkaista aineksista 100% käsityönä tehtyjä tuotteita.  Asiakastyytyväisyys on yksi yrityksen kulmakivistä, ja haastattelussa Mäkelä korostaakin sen olevan hyvän työhengen lisäksi tärkeimpiä arvoja liiketoiminnassaan.

Työnsä lisäksi Mäkelä on aktiivisesti opiskelut yrittäjyyttä. Hän on opiskellut mm. yritysjohtamista, tuotekehitystä, digimarkkinointi ja yritystoimintaa. Tunnustuksena työstään Mäkelä voitti vuonna 2016 kuntakohtaisen yrittäjäpalkinnon.

”Alun perin tarkoituksena oli harjoittaa toimintaa pienimuotoisesti; vähän leipoa ja tehdä ruokaa. Mutta sitten huomaamatta tulikin laajennettua. Tämä tapahtui pääsääntöisesti asiakkaiden toiveista ja omasta mielenkiinnosta. Ensimmäinen laajennus tehtiin TE-palveluiden asiantuntijan ehdotuksesta, johon meille tarjottiinkin tukea. Tämän yhteydessä teetimme tavaramerkkimme ja rakensimme verkkosivut. Tämän seurauksena tuli ajankohtaiseksi tutustua digimarkkinointiinkin lähemmin,” kertoo Mäkelä.

Yrityksen nykytilanne on Mäkelän mukaan paranemaan päin, mikä näkyy etenkin catering-palveluiden määrässä yrityksille ja yksityisille. Myös koronan aikana tulleista asiakastoiveista on myös muodostunut palveluita, joita Bulleriina aikoo jatkossakin tarjota asiakkailleen. Myös tulevaisuuden suunnitelmiakin on ehtinyt jo muodostua.

”Esimerkiksi juhlapyhien erilaiset take-away-kokonaisuudet ovat tulleet asiakastoiveena ja suosion vuoksi aiomme jatkossakin tarjota näitä. Haaveita tulevallekin on jo kerennyt muodostua, mutta niiden toteutus ei ole ihan vielä ajankohtaista. Katsotaan niitä sitten lähemmin”, Mäkelä pohtii.

Turun kauppakamarilta Mäkelä odottaa innolla tulevia verkostoitumistilaisuuksia.

”Viimeisen kahden vuoden aikana ei ole kauheasti päässyt tutustumaan uusiin ihmisiin kasvotusten, joten tulevia tilaisuuksia odottaa jo innolla,” toteaa Mäkelä.

Kuvassa Tiina Mäkelä
Kuvassa yrittäjä Tiina Mäkelä
Kategoriat:Spottivalossa