Spottivalossa: Verkkologistiikka

Verkkologistiikka

WebLog Finland Oy, joka paremmin tunnetaan aputoiminimeltään Verkkologistiikka, tarjoaa kokonaisvaltaisia logistiikkaratkaisuja pienille ja keskisuurille verkkokaupoille. Yritys palvelee noin 75 eri verkkokauppaa aina alansa tunnetuimmista brändeistä pieniin putiikkeihin asti. Yritys on perustettu vuonna 2013 ja sen toimitusjohtajana toimii Petteri Kuusisto.

”Yritystarinamme sai alkunsa minun ja lapsuudenkaverini Petteri Kuusiston haaveesta tehdä bisnestä. Olimme samalta kylältä Säkylästä kotoisin, ja jo pitkään olimme pyöritelleet enemmän tai vähemmän huonoja liikeideoita mielessämme. Molempien tiet veivät töiden ja opiskelujen perässä Turkuun, ja vuonna 2013 syntyi tämä idea. Eteemme ilmaantui tuolloin verkkokauppias, jolla oli tarve ulkoistaa kauppansa logistiikka. Nopean päätöksen jälkeen rekisteröimme osakeyhtiön, vuokrasimme toimitilat ja aloimme pyörittää liiketoimintaa töiden ja koulun ohella pienestä toimistohuoneesta käsin”, kertoo Kalle Thessler, Verkkologistiikan hallituksen puheenjohtaja.

Yrityksen isona menestystekijänä toimii sama tekijä, mikä yritystoiminnan aloittikin: asiakaslähtöisyys. Yritys onkin ehtinyt saavuttamaan alalla hyvän maineen tämän avulla, ja yritys on kysynnän seurauksena kasvanut tasaista tahtia. Tämä on tosin myös toiminut yrityksen yhtenä isona haasteena, sillä osaavan työvoiman ja sopivien tilojen puute näkyy myös logistiikka alalla.

Thessler korostaa delegoinnin ja hyvän työilmapiirin tärkeyttä johtajuusopissaan:

”Vastuuta pitää pystyä jakamaan ja jokaisen yksilön pitää voida keskittyä siihen osa-alueeseen, jossa on parhaimmillaan. Tämä on mielestäni elinehto yritystä kasvattaessa. Yritykseen on myös hyvä luoda kulttuuri, jossa jokaisen työntekijän on mahdollista edetä ja kehittyä urallaan. Kasvuyritys on tietenkin tällaiseen otollinen ilmapiiri, koska liiketoiminta kasvaa ja kehittyy niin kovaa vauhtia, että uusia tehtäviä ja rooleja aukeaa usein. Toivomme tulevaisuudessa olevamme alan markkinajohtaja Suomessa ja sellainen työyhteisö, jonka osaksi ihmiset haluavat päästä ”, pohtii Thessler.

Varsinais-Suomea Thessler kuvailee toimivaksi toimintaympäristöksi, ja hän on ollut tyytyväinen erityisesti siihen, kuinka Turusta lähetykset Suomeen ja maailmalle kulkevat samassa ajassa kuin Kehä 3:n sisäpuolelta lähetettäessä.

”Asiakkaistamme 95 % on muualta kuin Varsinais-Suomesta, ja se ei ole muodostanut minkäänlaisia ongelmia. Myös toimitilakustannukset ovat Varsinais-Suomessa järkevällä tasolla”, kehuu Thessler.

Haastattelun lopuksi Thessler kannustaa Turun kauppakamarin jäsenistöä olemaan yhteyksissä; mikäli kiinnostusta logistiikkaan kohtaan löytyy, kahville ja teelle saa aina tulla.

Kategoriat:Spottivalossa