Uusimmat
Saaristohotelli Vaihela Velkualla tarjoaa paitsi majoitusta myös ravintolan, juhlatilan, kaksi saunaa, elämyksiä sekä vierasvenesataman niin yritysryhmille kuin päivävieraille. Yhä käytössä olevissa rakennuksissa on harjoitettu kalastusta, metsä- ja maataloutta vuodesta 1867 alkaen, kunnes viime vuosikymmeninä on siirrytty hotelli- ja ravintolatoimintaan. Nykyinen omistajapariskunta Mirja ja Janne Sievänen (kuvassa) ovat tuoneet Vaihelan kehittämiseen kansainvälistä otetta.
Pöydän ääressä on aterioinut useampi presidentti ja muu merkkihenkilö.
”Esimerkiksi Ahtisaari kävi monta kertaa syömässä ahvenannoksen”, kertoo Saaristohotelli Vaihelan yrittäjä Mirja Sievänen.
Hän pyörittää hotellia Velkualla omien sanojensa mukaan ”rakkaudesta lajiin”. Pitkän uran matkailun parissa tehnyt Sievänen tietää, että käsissä on jotain erikoista.
”Meillä on korkeatasoinen kohde, jossa tarjolla on huippuhyvää ruokaa – kalat tulevat suoraan kalastajilta, perunat ja vihannekset lähituottajilta sekä sienet omista metsistä. Lisäksi on viinikellari ja erityislaatuinen luonto. Olemme saariston hienoimpien paikkojen joukossa, ehdottomasti.”
Sanojen katteeksi on tarjolla muun muassa oma 40-paikkainen vierasvenesatama ja kansainvälisiä vieraita. Valmistumassa on 12-reikäinen frisbeegolf-rata ja lisäksi suunnitelmissa saariston ensimmäinen Oktoberfest vuodelle 2025.
Kuuluisien vieraiden ja hotellissa yöpyvien lisäksi vakiovieraita ovat myös kesämökkiläiset sekä Turun seudulta saapuvat autoretkeilijät.
”Moni päiväretkeläinen tulee kuuntelemaan elävää musiikkia ja syömään.”
”Yrityksemme hankki tilan 10 vuotta sitten ja aloitimme mittavat kunnostustyöt. Kymmenen vuotta kovaa työtä on tuottanut tulosta, ja sana on alkanut kiiriä – nykyään meillä järjestetään häitä, johtoryhmien kokouksia ja yritystilaisuuksia.”
Ravintola palvelee myös päiväretkeläisiä, kuten vaikkapa Saariston Rengastien käyttäjiä. Rengastien Teersalon reitti koukkaa Velkuan kautta.
”Meillä oli juuri vieraita Australiasta, edellispäivänä Uudesta-Seelannista – Saariston Rengastien pyöräilijöiden määrä on kasvussa, sen kansainvälisessä markkinoinnissa on onnistuttu. On meillä silti vielä kova työ saada saariston matkailijamäärä nousuun,” Sievänen pohtii.
”Tavoitteena voisi olla houkutella Lapin kävijät kesäksi tänne meidän saaristoomme. Siihen tarvitsemme eksklusiivisia kokemuksia ”, hän visioi.
Saaristohotelli Vaihela Velkualla on auki päivittäin 15. elokuuta asti ja loppusyksyn ajan viikonloppuisin. Perjantaisin ja lauantaisin elävää musiikkia.
Tärppi: Vaihelan kuuluisa ahvenkeitto.
Lue lisää: https://www.vaihela.fi/