Tietoa meistä

Turun kauppakamari on elinkeinoelämän alueellinen edunvalvoja, kouluttaja ja asiantuntija. Kauppakamari edistää yritysten toimintaedellytyksiä ja vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon yritysten kilpailukyvyn turvaamiseksi.
Turun kauppakamari edustaa jo 1900 jäsentä ja niissä työskentelee yli 100 000 henkilöä.

Turun kauppakamarin valiokuntastartti 2023

Mikä on kauppakamari?

Kauppakamari on koko elinkeinoelämän yhteistyöorganisaatio. Kauppakamarin toiminta perustuu kauppakamarilakiin ja yritysten vapaaehtoiseen jäsenyyteen.

Turun kauppakamarilla on merkittävä edunvalvontavastuu, koska se on ainoa aluetasolla itsenäisesti toimiva koko elinkeinoelämän etuja ajava organisaatio. Toiminnalla on myös pitkä ja vakaa historia, sillä Turun kauppakamari on perustettu vuonna 1917. Toimimme alueella vahvasti ja näkyvästi mm. valiokuntatyöskentelyn kautta.

Turun kauppakamari huolehtii siitä, että Varsinais-Suomi tarjoaa kauppakamarin jäsenille kansallisesti ja kansainvälisesti kilpailukykyisen elinkeinotoiminnan ympäristön, joka mahdollistaa yritysten menestymisen ja kasvun.

Valiokuntastartti 2023

Tärkeimmät vaikutettavat asiat

Kauppakamarin tärkeimpänä tehtävänä on edistää yritysten toimintaa ja kasvua alueella. Jäsenistön tarpeet määrittävät vaikuttamisen kohteet ja painopisteet. Tärkeimmät vaikutettavat asiat ovat:


• Työvoiman saatavuus ja osaaminen
• Liikenne, maankäyttö, kaavoitus ja infrastruktuuri
• Digitalisaatio ja tietoverkot
• Vienti ja kansainvälistyminen
• Yhteiskunta- ja yritysvastuu
• Seuraava yrittäjä- ja johtajasukupolvi
• Elinkeinoelämämyönteinen päätöksenteko

Voit seurata tavoitteiden edistymistä mm. asiantuntijoidemme blogikirjoituksista.

Turun kauppakamarin henkilökunnan yhteystiedot löydät täältä

Liity jäseneksemme!


  Jäsenyys on y-tunnuskohtainen. Mikäli haluat liittää jäseneksi useamman yhtiön, esim. tytäryhtiön, otathan yhteyttä: Satu Lehenberg,
  satu.lehenberg@kauppakamari.fi, puh. +358401882128.


  Valitse toimiala Tilastokeskuksen toimialaluokituksesta 2008  (Malli: Smart Energiapalvelut on energia-alan toimijoiden strateginen kumppani, joka tuottaa kilpailukykyä parantavia, erityisosaamista vaativia energia-alan palveluita.)


  Jäsenmaksu perustuu Turun kauppakamarille ilmoitetun yrityksen vakituiseen henkilöstömäärään. Yhdistyksille, kunnille ja oppilaitoksille on omat jäsenmaksuhintansa.

  Laskutustiedot:


  Jäsenkirjeen tilaajat yrityksessänne


  Ilmoittamanne yhteyshenkilöt saavat sähköpostitse kerran viikossa Turun kauppakamarin jäsenkirjeen sekä aika ajoin hyödyllistä tietoa tulevista koulutuksistamme ja maksuttomista jäsentilaisuuksista. Ilmoitathan yhteyshenkilön nimen, tittelin, sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron.  Tietosuojaseloste