Pizzat ja pallomeret eivät ole etu osaajakilpailussa − vai ovatko?

Fanny Sandberg Vincit

Loma on ohi, ja koittaa ensimmäinen työpäivä loman jälkeen. Arkeen palaaminen tuntuu tahmealta. Toimiston ovesta astuessa kuuluu keittiöstä musiikkia ja puheensorinaa, jotka houkuttelevat suuntaamaan ääntä kohti.

Kun pääsen lähemmäksi alkaa hymyilyttää − kuulen parin kollegan naureskelevan kesälomalla tapahtuneelle kömmähdykselle roadtripillä. Toinen kollega kertoo mökkirakennusprojektin käänteistä. Tajuan, että käynnissä on vuoroviikoin järjestettävä aamupalaklubin organisoima aamiainen, ja paikalla on heti aamutuimaan noin 20 kollegaa. Useampi moikkaa ja toivottaa “hyvää huomenta”. Olo on keventynyt pelkästään matkalla ulko-ovelta keittiöön. Ja siihen on yksi pääsyy: yhteisö.

Vincitillä määritettiin muutama vuosi sitten uudelleen arvoja, ja lopulta workshopien ja keskusteluiden jälkeen päädyttiin määrittämään vain yksi arvo: “erityiset asiat luodaan yhdessä”. Asiakkaiden ja kumppanien kanssa arvo toteutuu osana yhteisiä projekteja. Yhdessä vincitläisten kanssa haluamme olla rakentamassa parempia (työ)päiviä erilaisten yhteisöjemme kautta, joissa vincitläiset tulevat yhteen roolista riippumatta.

Yksi tärkeä yhteisöllinen taso Vincitillä ovat paikalliset yhteisöt. Koska kulttuuri ja yhteisöt eivät synny itsestään, sijoitetaan niihin Vincitillä sekä aikaa että rahaa. Jokaisella yhteisöllä on oma vetäjänsä sekä aktiivisesti hauskuuden puolesta toimivat FunSquadit. Lisäksi sijoitamme paikallisiin yhteisöihimme merkittävän määrän rahaa vuosittain (noin 500 000 € vuonna 2024). Uskomme, että yhteisön jäsenyys on yksi tärkeä onnellisuuden ja hyvinvoinnin ajuri. Ja sitä kautta myös kiinnostava vetovoimatekijä.

Eikö Vincitillä sitten uskota etätyöhön? Vincitillä yksi arvostetuimmista eduista ovat laajat mahdollisuudet tehdä työtä paikkariippumattomasti ja sitä etua käytetäänkin laajasti. Siitä huolimatta ihmiset itse valitsevat tulla myös toimistolle, koska kokevat sen tärkeäksi. Ei vain työn tekemisen, vaan myös laajemmin hyvinvoinnin ja työssä viihtymisen näkökulmasta.

Totuus on, että pizzat ja pallomeri eivät tuo ketään toimistolle − mutta kun esim. pizzan ympärille rakennetaan yhteisökerroin, voidaan siitä rakentaa vetovoimatekijä. Meillä Turun Vincitillä järjestetään yhteisön voimin pizzaperjantai parillisilla viikoilla. Keskiviikkona kahvitauolla vaivataan pizzataikina, joka saa tekeytyä pari päivää. Perjantaina Ooni-uunit lämmitetään klo 11 alkaen, ja jokainen saa oman aikataulun mukaan saapua toteuttamaan oman fantasia-pizzan tarjolla olevista täytteistä. Useimmiten paikalle saavutaan 11:30−12:30 välillä. Ei siksi, että pizzasta tulisi silloin parempaa, vaan siksi, että silloin paikalla on eniten muita. Pizzan teon lomassa vaihdetaan kuulumiset, jutellaan työstä ja sen vierestä sekä päästään olemaan osa sitä tekijää, joka Vincitillä on edelleen tärkeä osa vetovoiman, pysyvyyden ja työssä viihtyvyyden kokonaisuutta: yhteisöä.

Ps.  Pienillä rutiineilla saa rakennettua positiivisia hetkiä. Meillä perjantai-iltapäivisin kokoonnutaan Turun toimiston keittiöön “perjantaipositiivisille”. Nautitaan yhdessä lasi kuplivaa ja kerrotaan samalla jokin positiivinen asia siitä viikosta. Välillä se voi olla vaikka se, että viikko on ohi. Yhteen kokoontuessa niitä pieniä positiivisia juttuja alkaakin sitten kertyä isommaksi kokonaisuudeksi, ja siitä on helppo startata kevyellä mielellä viikonloppuun. Saa kopioida!

Kirjoittaja:
Fanny Sandberg
Account Executive
Passionate Community Lead
Vincit

Kirjoitus on julkaistu alun perin Turun kauppakamarin jäsenlehdessä 4/2024, joka ilmestyy verkkolehtenä.

Kategoriat:Kauppakamarilehti, Ylivoimainen osaaminen