Uusimmat
MentorChamber esittelyssä -sarjan neljäntenä haastatteluparina ovat Radiometer Turku Oy:n tuotanto-osaston päällikkönä toimiva senior manager Anniina Vesalainen ja Raision seudun koulutuskuntayhtymän johtajana sekä Rasekon ammattiopiston johtavana rehtorina toimiva Maria Taipale.
Mikä innosti sinut lähtemään mukaan mentorointiohjelmaan?
”Lähdin ohjelmaan mukaan tavoitteenani päästä verkostoitumaan ja tuulettamaan ajatuksiani”, kertoo aktorina toimiva Vesalainen.
”Tämä ohjelma on meidän koulutus- ja työvoimavaliokuntamme oma tärkeä panos alueen toimijoiden kehittämiseen, ja valiokunnan puheenjohtajana haluan olla mukana tukemassa sitä”, kertoo mentorina toimiva Taipale.
Millaisia kokemuksia tai odotuksia teillä oli liittyen mentorointiin ennen ohjelman aloitusta?
”Toiveenani oli päästä tutustumaan uusiin ihmisiin täysin uusista ympyröistä, ja saada sitä kautta myös uusia näkökulmia ja ajatuksia”, Vesalainen kertoo.
”Itselläni oli sama toive kuin Anniinalla. Tämän lisäksi on vain plussaa, jos voi samalla vielä auttaa toisia”, jatkaa Taipale.
Miten mentorointi on lähtenyt käyntiin?
”Todella hyvin. Emme ole pitäneet mitään tiukkaa agendaa, vaan keskustelu on saanut kulkeutua sen hetkisen tarpeen mukaan. Keskustelun aiheen olemme saattaneet sopia edellisellä tapaamiskerralla, tai sitten ne ovat saattaneet muuttua tilanteen mukaan ad hoc -tyyppisesti”, kuvaa Vesalainen.
”Mitä vastaan tulee, niin sen mukaan on menty. On antoisaa huomata, miten aktori on ollut halukas kehittämään organisaatiota ja tiimiä”, kertoo Taipale.
Ovatko lähtöajatuksenne muuttuneet tai selkeytyneet mentoroinnin alettua?
”Tavoitteemme eivät ole muuttuneet paljon. Jotkin asiat ovat ehkä selkiytyneet matkan varrella ja osa prosessoituu vielä”, miettivät Vesalainen ja Taipale.
Mikä on tähän mennessä ollut mieleenpainuvin asia tapaamisistanne?
”Marian ehdotus tulla käymään työpaikalleni ja nähdä minkälaisessa toimintaympäristössä työskentelen, on ollut tapaamisistamme mieleenpainuvin. Oli mielenkiintoista kuulla hänen havaintojaan lyhyen tuotantokierroksen ja tiimini tapaamisen jälkeen”, kertoo Vesalainen.
”Tapaaminen aktorini työpaikalla oli antoisa ja se avasi monia ajatuksia”, kertoo Taipale.
Mitä vaikutuksia mentorointiprosessin aikana tapahtuneesta heijastuu laajemmin omaan osaamiseen, yrityksiin, tai Varsinais-Suomen alueen elinvoimaan?
”Mentorointiprosessissa oppii aina myös mentori. Ohjelmassa mukana oleminen on vahvistanut kuvaa siitä, että tällaiselle mentorointiprosessille on tarvetta. Prosessin kautta pystymme tukemaan organisaatioita ja niiden kehittymistä”, pohtivat Vesalainen ja Taipale yhdessä.
Mentorointiin lähtee mukaan monenlaisia ihmisiä eri aloilta sekä eri lähtökohdista.
Seuraava MentorChamber-haku alkaa vuoden 2024 lopulla.