Uusimmat
Sandvik tarjoaa työpaikkoja modernista teknologiasta innostuville insinööreille, softakehittäjille ja muille osaajille. Reilun pelin työpaikassa on tarjolla lukuisia erilaisia työtehtäviä ja todelliset mahdollisuudet pitkään kansainväliseen uraan.
Sandvik Group tunnetaan edistyksellisenä teknologiakonsernina ympäri maailmaa. Turun yksikkö on maailmanlaajuisen lastaus ja kuljetus (Load&Haul) -divisioonan pääpaikka, joka hallinnoi koko arvoketjua tuotekehityksestä tuotantoon ja jälkihuoltoon. Toimitusjohtaja on vuoden 2023 alusta lähtien Patricio Apablaza, aiempi johtaja, Mats Eriksson siirtyi Turusta koko Sandvik Mining and Rock Solutions -liiketoiminta-alueen johtoon.
Henkilökuntaa on Turussa noin 800 ja lisäksi divisioonalla on tuotantoyksiköt Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Uusin tehdas on avautumassa Malesiaan, ja kaikkiaan koko Sandvik-konsernilla on noin 40 000 työntekijää.
Sandvik panostaa uusiin teknologioihin, taitoihin ja osaamiseen. Strateginen tavoite on muuttaa maailmaa teknologian avulla ja kestävän kehityksen ehdoilla. Tässä digitalisaatio, sähköistyminen ja automaatio ovat avainasemassa.
Digitaalisia ratkaisuja ja akkuteknologiaa
Sandvik on edennyt perinteisten kaivoskoneiden valmistajasta sähköisiä ja digitaalisia ratkaisuja sekä akkuteknologiaa kehittäväksi teknologiayritykseksi. Turussa valmistetut, jättimäiset Toro-kaivoskoneet nostavat ja kuljettavat kiviainesta ketterästi ahtaissa kaivoskäytävissä yhä useammin automaattiohjauksella.
Vuosien varrella kysynnän noustessa Sandvik on kasvanut ja investoinut Turussa mittavasti muun muassa lisäämällä tuotantotilojen kapasiteettia ja tehostamalla tehdasalueen toimintoja. Kasvun ohella panostetaan ihmisiin ja uudenlaiseen osaamiseen, jota tarvitaan sähköistymisen ja vihreän siirtymän myötä.
Strategy & Sustainability Managerina elokuussa 2023 aloittanut Maiju Karsikas vastaa globaalin divisioonan, myös Turun yksikön, vastuullisuustyöstä ja siitä, että se tukee yhtiön strategisia tavoitteita.
– Kun kerroin tulevani tänne, moni tutuistani ei tuntenut Sandvikia, vaikka tämä on suuri yksikkö ja Turun mielenkiintoisin työnantaja. Se johtuu varmaan siitä, että valmiit tuotteet menevät pääasiassa ulkomaille maan alle kaivoksiin, eikä niitä näe missään. Lisäksi työntekijöiden vaihtuvuus on vähäistä, joten jutut eivät kulje sitäkään kautta. Pitkät työurat kertovat siitä, että henkilökunta viihtyy, ja moni on luonut hienon kansainvälisen uran, Karsikas kertoo.
Vastuullisuuden kehittämistä
Sandvik on ollut sähkökäyttöisten kaivoskoneiden pioneeri alettuaan valmistaa kaapelikäyttöisä laitteita jo vuonna 1982. Viime vuosina on kehitetty akkuteknologiaa, joka toimii vaativissa olosuhteissa maanalaisissa kaivoksissa.
– Tarkastelemme vastuullisuutta koko arvoketjussamme, eli myös asiakkaidemme toiminnassa. Akkukäyttöiset kaivoskoneet ovat pakokaasupäästöttömiä, ja ne parantavat kaivosten työskentelyolosuhteita ja ympäristövastuullisuutta polttomoottoreihin verrattuna, Maiju Karsikas kertoo.
– Lisäksi tutkimme hiilineutraalin teräksen käyttöönottoa tuotteissamme ja kiertotalouden mahdollisuuksia eri osa-alueilla, hän jatkaa.
Ympäristövastuullisuudessa on otettava huomioon myös lisääntyvät lainsäädännön vaatimukset ja niiden muutokset, jotka vaihtelevat maakohtaisesti.
– Ympäristöasiat kehittyvät eri puolilla maailmaa, ja sitä on myös seurattava tiiviisti. Esimerkiksi fossiilinen dieselöljy on ollut pitkään kaivoskoneiden yleisin polttoaine, mutta sitä korvaamaan on kehitetty myös uusiutuvaa dieseliä, joten sähkön lisäksi on muitakin vaihtoehtoja, Maiju Karsikas sanoo.
Uusi brändi-identiteetti
Viime vuosien kehityksen myöstä Sandvik on asemoitunut markkinoilla uudelleen ja ottanut käyttöön uuden brändi-identiteetin. Se kuvaa sitä, millaisena Sandvik näyttäytyy asiakkaiden, potentiaalisten uusien työntekijöiden ja yhteistyökumppaneiden suuntaan. Uuden brändin avainsanoja ovat yhteistyökyky, vastuullisuus, edistyksellisyys ja rohkeus.
Advertoriaali-ilmoitus on julkaistu alun perin Turun kauppakamarin vuosikirjassa 2024
Toimittanut: Anne Kortela