Uusimmat

Ammattitaitoinen, asiakkaansa tunteva ja kustannustehokas työterveyshuolto on yrityksille alati tärkeämpi yhteistyökumppani. Kotimainen, jo 50-vuotiaaksi varttunut Finla Työterveys lukeutuu tässä kohtaa alansa terävimpään kärkeen.
Työterveyshuolto miellettiin takavuosina monessa yrityksessä lähinnä kulueräksi. Tänä päivänä se on yksi yritysten avainkumppaneista, joka huolehtii perinteisen terveydenhoidon lisäksi myös henkilöstön ja samalla koko yrityksen työhyvinvoinnista.
Tämä muutos on nähty selkeästi myös Finla Työterveydessä. Suunta on kohti alati kattavampaa palvelukokonaisuutta, jossa lääkärit ja työterveyshoitajat ovat saaneet rinnalleen muun muassa fysioterapeutin, psykologin, työkykyvalmentajan sekä ravitsemusterapeutin.
”Meillä Finlassa työterveyshuollon asiakas ei jää yksin ja palloteltavaksi paikasta toiseen. Meillä on käsissämme koko hoitoketju ensimmäisestä diagnoosista kuntoutumiseen ja työhönpaluuseen asti. Me tunnemme työn ja sen tekijät, mikä on iso etu sekä työntekijälle että työnantajalle”, työterveyshuollon erikoislääkäri Henrietta Lehto painottaa.
Turussa on otettu muitakin kehitysloikkia, sillä helmikuussa Finla muutti Forumiin uusiin ja viihtyisiin toimitiloihin.
Avointa ja luottamuksellista yhteistyötä
Finla Työterveyshuollon asiakkaat saavat oman asiantuntijatiimin, jonka kokeneet ammattilaiset tuntevat eri toimialat ja niiden erityispiirteet. Yhteistyö lähtee liikkeelle työpaikkaselvityksellä, jossa arvioidaan yrityksen kuormitus- ja vaaratekijät sekä linjataan yhteistyötä eteenpäin.
Yhteistyön pohjana on avoimuus ja keskinäinen luottamus, sillä perinteisten terveyspalvelujen lisäksi tarjolla on asiantuntija-apua esimerkiksi henkisesti raskaisiin muutostilanteisiin, työuran suunnitteluun, ravitsemukseen tai vaikkapa uniongelmien ratkaisemiseen.
”Flunssat ja niistä kirjoitettavat sairauslomat ovat todellakin vain pieni osa meidän työsarkaamme. Henkinen ja fyysinen jaksaminen on kasvava haaste toimialaan katsomatta. Ennakoiva ote ja varhainen reagointi on niiden kohdalla äärimmäisen tärkeää”, työterveyshoitaja Tea Ehro kertoo.
Kaksikko korostaa myös sujuvan asioinnin merkitystä. Finlassa apu ja hoito ovat aina yhden puhelinsoiton päässä.
”Lisäksi puheluun vastaa aina terveydenhuollon ammattilainen ja asia voi ratketa jo heti ensimmäisen yhteydenoton aikana”, Ehro ja Lehto toteavat.
Selkävaivat vaihtuvat stressinhallintaan
Finlan juuret ovat vuonna 1973 perustetussa Tampereen työterveys ry:ssä, johon Turun yksikkö liitettiin vuonna 2020.
Isoista terveysjäteistä se poikkeaa siinä, että se on sataprosenttisesti asiakkaidensa omistama ja voittoa tavoittelematon yritys. Työterveysasiakkaaksi voi toki tulla myös ilman yhdistyksen jäsenyyttä.
”Se tuo kustannustehokkuutta ja varmistaa samalla sen, että mahdolliset voitot käytetään oman toiminnan kehittämiseen sekä asiakkaidemme palvelutason ja hyvinvoinnin parantamiseen”, Lehto tiivistää.
Finlalla on Turun seudulla asiakkaita laajalti eri toimialoilta. Yksi suurimmista on logistiikka- ja kuljetusala, jossa niin ikään näkyy ajan riento. Perinteiset tuki- ja liikuntaelinvaivat ovat saaneet rinnalleen stressistä ja aikataulukiireistä johtuvat jaksamishaasteet.
”Olemme näissäkin tapauksissa asiakkaan luottokumppani, joka seuraa sairauspoissaoloja, reagoi nopeasti riskeihin ja etsii ratkaisuja yhteistyössä kaikkien osapuolten kanssa. Jos edessä on pidempi sairausloma tai kuntoutusjakso, emme unohda ketään kotisohvalle, vaan pidämme säännöllisesti yhteyttä”, Tea Ehro painottaa.

”Finlassa työterveyshuollon asiakas ei jää yksin ja palloteltavaksi paikasta toiseen. Usein asiat selviävät jo ensimmäisen yhteydenoton myötä”, työterveyshuollon erikoislääkäri Henrietta Lehto (vasemmalla) ja työterveyshoitaja Tea Ehro vakuuttavat.
Kirjoitus on alun perin julkaistu Turun kauppakamarin vuosikirjan advertoriaalina.