MentorChamber

MentorChamber tarkoittaa sananmukaisesti mentorikamaria. Se on Turun kauppakamarin koulutus- ja työvoimavaliokunnan mentorointiohjelma Turun kauppakamarin jäsenyritysten henkilöstölle, jolla on nyt mentoroinnin kautta mahdollista kehittyä ammatillisesti oman tarpeen mukaisesti esimerkiksi johtamis- ja viestintätaidoissa.

MentorChamber tähtää yritysten henkilöstön osaamisen ja johtamisen jatkuvaan kehittämiseen, jotta yritykset ja asiantuntijat olisivat kilpailukykyisiä ja hyvinvoivia. Mentoroinnin kautta koulutus- ja työvoimavalikoima voi myös ennakoida tulevaisuuden kompetensseja ja alkaa kulkea niitä kohti.

Mentorointi on kehittämisen menetelmä, joka sopii hyvin urapolun eri vaiheisiin. Se antaa mahdollisuuden pysähtyä pohtimaan omaa työtä, osaamista ja itsensä kehittämistä pidemmällä aikajänteellä.

Mentorointi on tavoitteellista vuorovaikutusta, jossa mentori omasta kokemuksestaan ammentaen tukee aktorin oppimista ja ammatillista kasvua. Aktorilla on päävastuu mentoroinnin tavoitteiden asettamisessa ja käsiteltävien aiheiden valinnassa. Tavoitteiden asettaminen ja niitä kohti kulkeminen onkin mentoroinnin keskiössä.

Mentorointi liittyy usein monin tavoin itsensä johtamiseen. Se auttaa tunnistamaan omaa osaamista ja siten vahvistaa myös itsetuntoa ja -tuntemusta. Omien vahvuuksien tunnistamisen kautta on helpompi pohtia myös omia kehittämiskohteita.

Sitoutuminen, luottamuksellinen vuorovaikutus ja tavoitteellisuus ovat onnistuneen mentoroinnin kulmakiviä. Vaikka tarkoitus on lähtökohtaisesti auttaa aktoria kehittymään, suhde toimii vastavuoroisesti. Yhteinen keskustelu auttaa kumpaakin tunnistamaan ja sanoittamaan omaa osaamistaan.

Mentorointi käynnistyy tutustumisella ja tavoitteiden asettamisella. Yhteisen matkan lopputulosta ei kuitenkaan voi ennalta tietää. Kehittäminen tuottaa usein näkemyksiä, kokemuksia, osaamista ja oivalluksia, joita ei osaa ennakoida. Parhaimmillaan mentorointi voi tuottaa varsin kokonaisvaltaista kehittymistä − jopa ihmisenä kasvamisesta.

Mentorit ovat Turun kauppakamarin koulutus- ja työvoimavaliokunnan jäseniä. Aktoreiksi ovat voineet hakea mentoroinnista kiinnostuneet Turun kauppakamarin jäsenyritysten työntekijät

Mentorointi on matka, jonka mentori ja aktori kulkevat yhdessä.

MENTORIT JA AKTORIT 2023

Mentori Ainokaisa Saarinen, Telia Finland Oyj (ohjelman pj) / Krista Vanhala Unica Oy

Mentori Maria Taipale, Raision seudun koulutuskuntayhtymä (ohjelman vpj) / Linda Nevanpää, Tuocon Oy

Mentori Anja Saine, Ductorcon / Aktori Lauriina Holmström, Sofokus Oy

Mentori Anna-Mari Siekkeli, SparriKumppani / Aktori Kia Kilpinen, Edda Marketing Oy

Mentori Annika Ranta, Humap Consultation Oy / Aktori Sami Leino, RatingSI

Mentori Jari Lahtonen, Turun HifiStudio / Aktori Juhani Raikkonen, Loimaan Konepiste sekä Harri Lindblom, Lindblom.Pro Oy

Mentori Johanna Paalasmaa, Luotsi Työelämäpalvelut / Aktori Marianne Taponen, Tehden Oy

Mentori Juha Järvinen, Turun musiikinopetus Oy – Turun konservatorio / Aktori Artturi Leino, Stark Suomi Oy, Turku Skanssi

Mentori Julia Saunamäki, EKA Länsi Oy – Eilakaisla / Aktori Marjaana Roth, Rastor-instituutti

Mentori Jyrki Koivisto, Wärtsilä Finland / Aktori Maria Kivilohkare, CFO Growth Partners Oy

Mentori Karl-Magnus Spiik, Karl-Magnus Spiik Oy / Aktori Riitta Lehtonen, Varsinais-Suomen Yrityskummit ry

Mentori Teija Silver, Arkea Oy / Aktori Kirsi Stjernberg, Varsinais-Suomen liitto

Mentori Tuomas Vanne, Teleste Oyj / Aktori Birgitta Ojala, Sunborn Saga Oy

MentorChamber

Tutustu myös MentorChamber esittelyssä -juttusarjaamme!

(Kuva otettu vuoden 2023 startissa)