Vaikuttava vieras: Pekka Ottavainen, Turun Tunnin Juna Oy

Ajankohta ja paikka

Alkaa
21.1.2022
Päättyy
21.1.2022
Tapahtumapaikka
Teams
Turun tunnin junan havainnekuva

Vaikuttava vieras: Pekka Ottavainen

Tervetuloajäsentilaisuuteen 21.1.2022 klo 09:00–10:00

Tervetuloa Turun kauppakamarin jäsentilaisuuteen, jonka aiheena on Turun ja Helsingin välinen suunniteltu nopea junayhteys, tunnin juna. Junayhteyden suunnittelu on siirtynyt Väylävirastolta Turun Tunnin Juna Oy:lle. Hankeyhtiö teettää ratasuunnitelmat, joiden pohjalta uusi ratayhteys voidaan rakentaa. Suunnitelmien on tarkoitus olla valmiina vuoden 2023 aikana.

Suunnittelussa oleva nopea kaksiraiteinen junayhteys lyhentää kaupunkien välistä matka-aikaa, tuo uusia mahdollisuuksia kasvuun ja kehitykseen ja luo edellytyksiä myös lähiliikenteen kehittämiselle. Nopeamman matkustusajan lisäksi uusi rata tuo kaikki radan varren paikkakunnat lähelle pääkaupunkiseutua ja luo läntiseen Etelä-Suomeen 1,5 miljoonan suomalaisen työssäkäyntialueen.

Mikä on projektin eri osien aikataulu ja missä vaiheessa suunnittelua tällä hetkellä ollaan? Mikä tunnin junan merkitys on Varsinais-Suomelle sekä erityisesti niille paikkakunnille, joihin junan pysäkkejä on suunniteltu? Miten muut hankkeet – kuten Turun sataman uudistukset, Uudenkaupungin rata, Turun ratapihan uudistukset – nivoutuvat kokonaisuuteen?

Aiheesta on kertomassa Turun Tunnin Juna Oy:n toimitusjohtaja Pekka Ottavainen. Kommenttipuheenvuoron antaa Varsinais-Suomen liiton edunvalvontajohtaja.

OHJELMA

9:00 tilaisuuden avaus
Tunnin juna -projektin eteneminen ja vaikutukset, Pekka Ottavainen, toimitusjohtaja, Turun Tunnin Juna Oy
Kommenttipuheenvuoro, Janne Virtanen, edunvalvontajohtaja, Varsinais-Suomen liitto
Keskustelua, kysymyksiä
10:00 tilaisuus päättyy viimeistään

Tapahtuma on päättynyt.

Katso tulevat tapahtumat