Hyvällä fiiliksellä

Katarina Katajainen

Uusimman jäsenlehden Uratarina-palstalla työuransa vaiheista kertoo Katarina Katajainen. Katajainen on myös Kaupan ja palvelun valiokunnan puheenjohtaja.

”Vastaan valtakunnallisesti myynnistä ja asiakkuuksista ja niihin liittyvistä prosesseista sekä markkinoinnista Hakosella.”

Näin kertoo kaupallinen johtaja Katarina Katajainen, Hakonen Solutions Oy:

Hakosen elinkaaripalvelu sisältää kodinkoneiden ja pesulakoneiden kuljetuksen lisäksi hankinnan, asennuksen ja huollon. Kuljetus ja asennuspalvelumme toimittaa asiakkaille huonekalut kotiin ja asentaa ne ammattitaitoisesti. Pääkonttorimme sijaitsee Vantaalla. Turun lisäksi toimipaikkoja on Tampereella, Lahdessa ja Oulussa. Hakonen on kasvuyritys, ja haemme vahvaa kasvua valtakunnallisesti. Tehtävänäni on yhdessä organisaation kanssa etsiä uusia kasvumahdollisuuksia, kehittää ja kaupallistaa uusia liiketoiminta- ja palvelumalleja, jotta pystymme yhä paremmin vastamaan asiakkaidemme tarpeisiin.

Olen koulutukseltani ekonomi ja valtiotieteiden kandidaatti ja tehnyt erilaisia töitä opiskeluajan tarjoilijahommista taloushallinnon tehtäviin. Pian valmistumisen jälkeen löysin kuitenkin itseni myyntitöistä, ja sillä polulla olen vieläkin.

Suurin osa työtehtävistäni on liittynyt myynnin ja asiakkuuksien johtamiseen, viimeisimpinä vuosina näiden organisaatioiden johtamiseen. Mukaan on tullut myös markkinointi ja kaupallisuudesta vastaaminen kokonaisuutena. Olen työskennellyt muun muassa Eläkevakuutusyhtiö Veritaksella, Lindströmillä, Eurofinsillä ja viimeksi N-Cleanilla.

Minkälaisia saavutuksia nostaisit esille?
Kokonaisuutena sen, että olen saanut työskennellä erilaisissa organisaatioissa hyvien tyyppien kanssa. Hyvä fiilis ruokkii menestystä, ja toisin päin, ja sitä olen saanut olla mukana luomassa ja ylläpitämässä. Uran varrella on tullut vastaan myös hienoja kaupallisia menestyksiä, joista olen saanut yhdessä tiimin kanssa juhlia. Samalla myös epäonnistumisia, joista aina olen oppinut jotain ja saanut lisää työkaluja pakkiin. Kaikkein tärkeimpänä pidän kuitenkin sitä, että olen saanut tehdä ihmisten kanssa töitä ja aina sellaisten asioiden äärellä, joilla on merkitystä asiakkaiden liiketoiminnalle.

Ihmiset ja kaikenlaiset kohtaamiset, työyhteisön ja asiakkaiden kanssa ratkaisujen löytäminen on ehdottomasti työn suola. Ja tietysti kaupalliset onnistumiset pitävät työn mielekkäänä ja jännittävänä. Olen työskennellyt urallani useissa perheyrityksissä, ja niitä leimaava ketteryys, asiakaskeskeisyys, vastuullisuus ja inhimillisyys minulle tärkeitä arvoja, ja näiden todeksi elämistä olen saanut onnekseni kokea urani aikana.

Mitä harrastat vapaa-aikanasi?
Kuntoilen ja ulkoilen mahdollisimman monipuolisesti, ja liikunta onkin henkireikä suht vaativalle työlle. Joogaa olen harrastanut pitkään. Luen kirjallisuutta laidasta laitaan, ja kuuntelen mielelläni äänikirjoja esimerkiksi lenkillä. Tärkeimpänä vapaa-ajan puuhana on kuitenkin perheen kanssa yhdessä tekeminen.

Kategoriat:Uratarina